Helyi gazdaság

2017.01.16. 15:31

A külföldön élő nyugdíjasok jöjjenek haza az Erzsébet-utalvánnyal!

Jöjjenek haza a nyugdíjasok, és akkor el tudják költeni a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványukat - nagyjából így hangzik Rétvári Bence a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak címzett jó tanácsa.

munkatársunktól

Korózs Lajos MSZP-s képviselő több kérdést tett fel kérdést az EMMI-nek a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, amelyeket a címzettek nem tudnak elkölteni lakóhelyükön - írja az Index.


Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából kiderült, hogy a világ 72 országába 32,5 ezer nyugdíjasnak küldtek 10 ezer forintos utalványokat, ezek összértéke 325,5 millió forint. A külföldi postaköltség pedig 52,2 millió forint volt. Az összes nyugdíjasoknak küldött utalvány értéke egyébként 26,3 milliárd. 


Rétvári Bence arra a kérdésre is válaszolt, hogy mit kezdhetnek Ausztráliában és egyéb távoli helyeken élők az Erzsébet-utalványokkal:

A külföldön élő személyek - saját célra - a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.

Az utalványokat hagyományosan a kibocsátást követő év végéig lehet felhasználni, azok tehát, akik 2017 folyamán nem látogatnak haza, vagy nem küldik vissza a magyarországi rokonságnak, feleslegesen kapták meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában