Alpokalja–Fertő-táj

2021.12.30. 17:47

Helyi értékekkel ismerkedtek Sopronban

Térségük történetével és helyi értékeivel ismerkedhettek meg hetedik osztályos diákok az Örökségünk témahét keretén belül. Az Alpokalja–Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület által életre hívott kezdeményezéshez tíz általános iskola csatlakozott.

kisalfold.hu

A programban részt vevő iskolások termelőket, műhelyeket és gazdaságokat is meglátogattak a térségben. Fotó: Alpokalja Egyesület

A program elindításának gondolata a Fertő-táj UNESCO-világörökséggé nyilvánításához kötődik. Az Örökségünk témahét célja az volt, hogy a tanulók interaktív tananyag segítségével ismerjék meg a helyi értékeket, jellegzetességeket. Legyen szó akár az itt működő gyárakról, látnivalókról, a települések történetéről vagy néprajzáról.

 

– A gyerekek ebben az egy hétben a tanórákon folyamatosan a térség érdekességeiről hallhattak, a testnevelésórán például a helyi túraútvonalakat ismerhették meg – mondta el Schweitzer Kornél, a programban részt vevő Sopronkövesdi Általános Iskola igazgatója. A témahét keretén belül a fiatalok termelőket, műhelyeket és gazdaságokat is meglátogattak, az ötletgazdák ezzel is erősíteni kívánják helyi kötődésüket.

 

A hét lezárásaként az összes részt vevő iskola hetedikes diákja találkozott egymással Fertőszentmiklóson és Kópházán, ahol különleges robotikai előadásokat hallgathattak végig, amiket a budapesti Gyerekakadémia oktatói tartottak. A szervezők célja az, hogy ezeket a programozókurzusokat a továbbiakban is megrendezzék, erre várják a térség általános iskoláinak jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában