Képzőművészet

2024.05.26. 13:00

Tizenegy alkotó, tizenegy festmény a győri Kossuth Zsuzsa-kollégium falán

Kisalföld.hu

Tizenegy alkotó, tizenegy festmény a győri Kossuth Zsuzsa-kollégium falán.

A győri Rába Paál László Képzőművészkör festőműhelyében évek óta gyakori vendég Simon M. Veronika Munkácsy- és Holló László-díjas, Kunst Meister minősítésű festőművész. Az utóbbi két évben a portréfestés nehéz fel­adatát tanította a pasztellkrétával, az olaj- és az akrilfestékkel készült portrékon keresztül. A festőművésznő tanácsára készültek Kossuth Zsuzsáról portréfestmények. A bekeretezett festményeket a Magyar Ápolási Egyesületnek adományozzák, amely működésének 35 éves fennállását ünnepli. Az ápolási egyesület nagy örömmel fogadja az amatőr festőnők adományozását, íme az alkotók névsora: C. Tóth Lujza, Csomai Jánosné, Csontos Klára, G. Holics Magdolna, Horváth Valéria, Kiss Rita, Koncz Ildikó, Lazányi Marika, Láng Ildikó, Merkli Ágnes, Sölétormos Gabriella és Verebélyi Ágnes. 

A festmények Kossuth Zsuzsa nevét viselő intézményekbe kerülnek, megemlékezve az ország első, legkiválóbb főápolónőjéről. A Rába Paál László Képzőművészkört 1948–49-ben a győri Tó- vári Tóth István Munkácsy-díjas festőművész alapította a vagongyári dolgozók, a festészet iránt érdeklődők köréből. A képzőművészkör az idén 75 éves fennállását ünnepli, töretlen aktivitással és lelkesedéssel működik: szeretettel várják minden érdeklődő jelentkezését a szép és tartalmas időtöltéshez a Rába Nyugdíjas Egyesület helyiségében, a Liszt Ferenc utca 20. szám alatt. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában