Balaton 2024

2024.04.21. 05:43

Pontyhorgászok versenye a Balatonon – Vasárnap startol az Adventer & fishing X. International Balaton Carp Cup + fotók

Vasárnap indul az Adventer & fishing X. International Balaton Carp Cup. A világ legnagyobb pontyfogó horgászversenyén idén 300 csapat vesz részt. A körülmények ideálisak, sokan abban bíznak, hogy megdől a balatoni pontyrekord is. Pontyhorgászok versenye a Balatonon, egy héten keresztül fárasztják a legszebb halakat.

Kisalföld.hu

Az IBCC a világ legnagyobb pontyfogó versenye. Idén több mint 25 országból érkeznek csapatok, Kazahsztántól-Angliáig, Norvégiától-Dél-Afrikáig. A résztvevő 300 csapat gyakorlatilag teljesen körbeüli a Balatont. Pontyhorgászok versenye a Balatonon, egy héten keresztül fárasztják a legszebb halakat. 

Pontyhorgászok versenye a Balatonon – vasárnap startol az Adventer & fishing X. International Balaton Carp Cup.
Pontyhorgászok versenye a Balatonon – vasárnap startol az Adventer & fishing X. International Balaton Carp Cup. 
Fotó: IBCC

A jubileumi verseny értékelésébe minden 10 kg feletti ponty számít, és a legtöbbet fogó csapat viszi el a mesés főnyereményt. Ezen kívül a legnagyobb tő és tükörpontyot kifogó együttes is díjazásban részesül. 

A hivatalos tórekordot idén márciusban fogták meg Fonyódon, a hal 34.8 kg-ot nyomott a mérlegen. Akár ennél nagyobb is akadhat horogra a versenyen – vélik a szervezők – amelyen végletekig kiélezett, izgalmas küzdelmet várnak. 

Az IBCC-t idén is élő televíziós közvetítés teszi még inkább követhetővé, de a friss fogási eredmények az ibcc.hu oldalon is nyomonkövethetők. A Fishing&Hunting televíziós csatornán három nyelven is sugárzott, másfél órás adások, a verseny ideje alatt minden nap 20 órakor kezdődnek. Egyedülálló módon élő helyszíni kapcsolás és izgalmas statisztikai adatok böngészése mellett látványos videókkal mutatja be a stáb az aktuális versenynap történéseit. 

Pontyhorgászok versenye a Balatonon

Pontyhorgászok versenye a Balatonon – Elengedhetetlen csapatmunka és annak eredménye egy képen.
Pontyhorgászok versenye a Balatonon – Elengedhetetlen csapatmunka és annak eredménye egy képen.
Fotó: IBCC

A megnyitó április 20-án 15:30-kor a Club Tihany Wimbledon termében lesz, ekkor történik a sorsolás, másnap pedig a kihúzott horgászhelyeken kezdetét veszi a majd egy héten át tartó verseny. 

A kereskedelmi célú halászat 10 évvel ezelőtti megszüntetése óta a Balaton halállománya egyre erősödik. A pontyok életfeltételeinek és súlygyarapodásának kedvez, egy az utóbbi években elszaporodott invazív kígyófaj, amely kiváló minőségű táplálékot nyújt az uszonyosoknak. Emellett a tudatos halgazdálkodás és a komoly halőrzés is hozzájárul ahhoz, hogy a világ pontyhorgászainak talán legvágyottabb helyszíne lett a magyar tenger.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában