Az együttlét öröme

2024.04.08. 12:09

Nyugdíjas olimpia Beleden – Nem a teljesítmény, hanem a részvétel volt a fontos

Tizenhat nyugdíjasklub csaknem kétszáz tagja versenyzett a beledi Nyugdíjas Olimpián a hétvégén. Nem számolták a perceket, nem a teljesítmény volt a fontos, hanem az, hogy együtt voltak és jól érezték magukat a szépkorúak.

Cs. Kovács Attila

Nem számított az idő, nem számolták a perceket és a hiba sem volt hiba. Vidám nyugdíjasok versenyeztek a beledi olimpián. A szépkorúak rendszeresen találkoznak sport- vagy kulturális eseményeken.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Nyugdíjas Olimpiát rendeztek a hétvégén Beleden. A vármegye tizenhat klubja képviseltette magát és csaknem kétszáz szépkorú versenyző állt rajthoz a város sportcsarnokában. Noha versenyről volt szó, nem számolták a perceket és az sem kapott leszúrást, aki esetleg elhibázta a feladatot. Nem a teljesítmény volt ugyanis a fontos, hanem az együttlét és az, hogy mindenki jól érezze magát. 

Az „Életet az éveknek” Klubszövetség és a beledi Ezüstfenyő hagyományos eseményére gyűltek össze az idősek. Megtartották az Alkotó Nyugdíjasok Kiállítását is ötvennégy alkotóval. A helyszín, ahogy a korábbi tizenhárom alkalommal is, Beled volt, hiszen annak idején onnan indult a kezdeményezés. Olimpiáról, versenyről volt szó, ám erre a rendezvényre igazán illik a mondás: a részvétel a fontos, nem a győzelem. 

Közel háromszáz szépkorú gyűlt össze a beledi sportcsarnokban, a vármegye különböző településeiről érkeztek. Közülük csaknem kétszázan rajthoz is álltak a tizenhat csapatban, hogy labdát gurítsanak, lufit pattogtassanak, golfozzanak, hiszen ezekhez hasonló versenyszámok szerepeltek a programban. Nem számított az idő, nem nézték, milyen gyorsan teljesítik a feladatot és azok sem kaptak ki a többiektől, akik esetleg hibáztak. Egy sorrendet persze a végén felállítottak a szervezők, így kiderült, hogy ezúttal a rábatamási Jászai László Nyugdíjas Egyesület tagjai voltak a legügyesebbek, második helyen a jánossomorjai Balassi Bálint Nyugdíjas Egyesület végzett, harmadik a győrújbaráti Baráti Nyugdíjas Klub végzett. 

Fotó: Cs. Kovács Attila

Zsámbokiné Budai Anna, az „Életet az éveknek” Klubszövetség vármegyei elnöke a Kisalföldnek arról beszélt, hogy a Nyugdíjas Olimpia kiváló közösségépítő program, hiszen a klubtagok szívesen vannak együtt és jól érzik magukat egymással. 

– A vármegye minden térségét képviselik a nyugdíjas társak. Persze versenyként hirdetjük meg a rendezvényt és van első, második és harmadik helyezett is, de egyáltalán nem a versengés és a teljesítmény a fontos. Nem a teljesítményről szól az olimpiánk, hanem egy kellemes napról és arról, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk – mondta Zsámbokiné Budai Anna. 

Fotó: Cs. Kovács Attila


– Szövetségünkhöz a vármegyében negyvenhat klub tartozik és mondhatom, hogy nagyon aktív életet élnek a csoportok. Számos közös eseményen veszünk részt és akinek az egészsége engedi, az jön közénk. Kirándulások, kulturális programok követik egymást. A szervezetünk idén harmincöt éves, októberben Kapuváron ünnepeljük meg a jubileumot. 
A sorversenyek mellett megrendezték az Alkotó Nyugdíjasok Kiállítását is Beledben. Ötvennégy kiállító százötvennyolc alkotását mutatták be. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában