A természetért

2024.04.25. 08:00

Fát ültettek, odút építettek az IKEA soproni dolgozói és családtagjaik az Erdő házánál

A Föld napja alkalmából az IKEA soproni dolgozói és családtagjaik az Erdő házánál száz facsemetét ültettek el, madár- és denevérodúkat helyeztek ki, valamint rovarhotelt építettek.

Kisalföld.hu

Fotó: IKEA

A fa megújuló, természetes és tartós alapanyag, amely generációkon keresztül elkísér. Az erdők azonban sérülékenyek és érzékenyen reagálnak arra, hogyan bánnak velük. Ezért a Föld napja alkalmából az IKEA Industry Sopron minden évben a fenntarthatósággal, biodiverzitással kapcsolatos programot szervez, a munkavállalókat is bevonva a kezdeményezésbe. Az idei évben az Erdő házánál száz facsemetét ültettek el, madár- és denevérodúkat helyeztek ki és egy hatalmas rovarhotelt építettek közösen. Ehhez a kezdeményezéshez több mint száz lelkes munkatárs és családtag csatlakozott.

Fotó: IKEA

Az IKEA folyamatosan részt vesz a helyi közösség életében, támogatásukra minden évben új szociális vagy környezetvédelmi projektet választ. Ilyen hozzájárulás volt a játszóterek építése, a faültetés vagy bútorok adományozása helyi szociális intézményeknek, óvodáknak, a kórház támogatása. A cég tevékenységével pozitív hatást szeretne gyakorolni az emberekre és a bolygónkra egyaránt. Hangsúlyozzák, hogy a fenntarthatóság mindenben jelen van. A cég fenntarthatósági terve keretében csökkenti az energiafelhasználását és szénlábnyomát. Újrahasznosított és biológiai alapú anyagokkal dolgozik, kevesebb alapanyag felhasználásával állít elő okosabb termékeket, újrahasznosítja a vizet és feldolgozza a hulladékanyagokat.

Fotó: IKEA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában