Előadás

2024.03.28. 08:00

Viharos Évszázadok a Cselley-házban Mosonmagyaróváron

A Viharos Évszázadok sorozat keretében újabb előadással várta az érdeklődőket a Cselley-házba az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület.

Kisalföld.hu

Az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület tagjai dr. Bikádi László Károly református lelkésszel.

„Több mint ezer év” címmel tartott előadást a Cselley-házban az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület meghívására dr. Bikádi László Károly református lelkész Sólyról, a Viharos Évszázadok előadás-sorozat keretein belül. Sóly egy kis falu Veszprémtől 8 kilométerre, szinte mindenki elsuhan mellette, ha a Balatonra igyekszik, pedig történelmünk jelentős eseményei kapcsolhatók a kis fogadalmi kápolnához, melyet nem olyan régen újítottak fel. 

– Ez volt a hetedik előadás ebben a sorozatban, és mindegyik nagyon sikeres volt – emelte ki a Kisalföldnek Czére Zsuzsanna, az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület elnöke. Hozzátette: – A pályázati pénzünk már elfogyott, de mivel nagy az érdeklődés az előadások iránt, így az egyesület úgy döntött, saját finanszírozással folytatja tovább a szervezést. 

– Ezek a rendezvények remek alkalmak arra, hogy bemutatkozzunk a város lakóinak, megismerkedjünk más szervezetekkel, és nem utolsósorban mi is összekovácsolódjunk. Ennek az előadásnak olyan nagy sikere volt, hogy úgy határozunk, ismét elutazunk Sólyra a nyáron, hogy mindenkinek lehetősége legyen megnézni ezt a különleges kápolnát. Következő előadásunk május 10-én lesz, szintén itt, a Cselley-házban, amikor két hagyományőrző, Göncz Róbert és Gere Zoltán tart vetítéssel egybekötött előadást és fegyverbemutatót a honfoglalás korából. Természetesen a belépés továbbra is ingyenes, várjuk az érdeklődőket – hívta fel a figyelmet az elnök. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában