Segítség

2024.03.21. 08:00

Közel húsz mázsa adományt gyűjtöttek Sopronban

Húsvét közeledtével mintegy húsz mázsa adományt gyűjtött össze a soproni Határok Nélkül Alapítvány által működtetett Szent Márton Ház csapata a Tescóban az ünnepi hétvégén.

Bódvai Ildikó

Rengeteg adomány gyűlt össze, amit a Szent Márton Házban válogatott szét Tóthné Marika és Kovács-Jantek Viktória. Fotó: Máthé Daniella

– Ez több minden eddiginél. Ötvenkét banánosláda telt meg tartós élelmiszerekkel és higiéniai szerekkel – mondta Vigné Kovács Margit, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette, ehhez Sopronhorpács, Zsira és Egyházasfalu plébániáiról további 750 kilogramm adomány érkezik. 

– Hálás vagyok a soproniaknak a rengeteg adományért – tette hozzá Vigné Kovács Margit. Azt is elmondta, az előző napokban ruhagyűjtést is szerveztek, amelyből három mikrobuszt pakoltak meg. Egy Ivánba ment, kettő Somogyba, Öreglakra, Szalay Tamás soproni származású plébánoshoz. Rengeteg ruha maradt a Magyar utcai Szent Márton Házban, amelyből a soproni rászorulók válogathatnak. A maradékot a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász viszi majd el Kárpátaljára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában