Nőnap

2024.03.07. 19:58

A nő ezer arca - Kiállítás nyílt Mosonmagyaróváron - fotók

A nő ezer arca címmel nyílt kiállítás Burka Nikolett munkáiból a mosonmagyaróvári Flesch Központban.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Flesch Központ csütörtökön nyílt nőnapi kiállítása egy nő életének állomásait mutatja be, születéstől a haldoklásig. A képekre jellemző a mély érzelmek kavicsképekben kifejezett egyéni látásmódja. Burka Nikolett kiállításán kagylókompozíciók és textilképek is láthatóak. Minden ami nő.

– A nemzetközi nőnap apropóján nyílt tárlaton Burka Nikolett alkotásai egytől egyig a nő változatos lelkivilágát, örömeit, bánatait, szorongásait, vívódásait tükrözik. Az alkotó kavics- és kagyló kompozíciói, textilképei és szobrai hol anyaként, kislányként, szerelmes asszonyként vagy magányos, csalódott emberként ábrázolják a nőt a bölcsőtől a sírig – emelte ki köszöntőjében Staár Katalin önkormányzati képviselő. Hozzátette: az alkotó rendhagyó alapanyagokkal dolgozik, munkáin a női lélek ki nem mondott rejtelmeibe enged bepillantást, személyes örömeit és kudarcait megfogalmazva. 

Alkotásai középpontjában az ember, a nő áll. Az alkotás számára egyfajta művészetterpia, amivel oldódtak a benne lévő feszültségek, szorongások, a szomorúság érzése. 

– A tárlat változatos anyaga egyetlen üzenetet hordoz: a nő mindenekelőtt szeretetre vágyik – fogalmazott Staár Katalin. 

A megnyitón közreműködött Alasztics Balázs, Zemplenszkyné Rujder Éva és Csáky Krisztina.

A tárlat március 22-ig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában