Izgalmas történelem

2024.02.06. 06:43

Múltidézés - Öt remek februári helytörténeti előadást mutatunk Győrben

Múltidézés Győrben - Három civil társaság, a Győri Hely- és Családtörténet-kutatók Baráti társaság, a Szülőföldünk Honismereti Egyesület, Bedécs Gyula Társaság több remek helytörténeti előadást is szervez a kisalföldi megyeszékhelyen. A folyók városában a múltidézések egész februárban várja az érdeklődőket.

Kisalföld.hu

A "Vörös lovagok Szőgyén - Legenda és valóság" címmel tartanak előadást február 10-én Kisbajcson.

A győri múltidézések 2024. február 5-én (hétfő), 18 órakor, a győrújfalui faluház emeleti termében (9171 Győrújfalu, Ady Endre u. 9.) kezdődnek, Veres László előadása: „A szigetközi kisvasutak nyomában”. 2024. február 7-én (szerda), 17h kezdettel, az Egyetem jogi kari könyvtárában (Révfalu, Áldozat utca, az „új helyünkön”) lesz a 20. rendes ülésünk, ahol meghallgathatjuk Dr. Kőrös Erzsébet előadásának második részét, „Jeles pedagógusokról, avagy az „Emelj fel emlék!” Alapítvány munkatársa vagyok” címmel.

 

Múltidézések február második felében

2024. február 10-én (szombat), 14h kezdettel, a kisbajcsi polgármesteri hivatalban Aszt Ágnes előadása, „A vörös barátok Szőgyén – legenda és valóság” címmel folytatódik a győri múltidézés.

múltidézés
A "Vörös lovagok Szőgyén - Legenda és valóság" címmel tartanak előadást február 10-én Kisbajcson.

2024. február 15-én (csütörtök), 17h kezdettel, megemlékezünk Bedécs Gyula tanár úrról, a halálának 2. évfordulóján. Elsőként megkoszorúzzuk a Tanár úr síremlékét (Győr-Nádorváros, köztemető), Kulcsár Béla harmonikával előadja a Tanár úr néhány kedves dalát, majd a Zöld Elefánt étteremben felidézhetjük a Tanár úrhoz kapcsolódó vidámabb élményeinket is.

2024. február 21-én (szerda), 17 kezdettel, az Egyetem jogi kari könyvtárában (Révfalu, Áldozat utca, az „új helyünkön”) közös gyűlést tartunk a három társaság – Győri Hely- és Családtörténet-kutatók Baráti társaság, Szülőföldünk Honismereti Egyesület, Bedécs Gyula Társaság – tagsága részére: az eddigiek áttekintése, a tapasztalatok leszűrése, tanulságok megfogalmazása, jövőkép alakítása - közölte a három civil szervezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában