A természet varázsa

2024.02.24. 12:55

Madárvárost épített a dunaszegi fotós, Edl Szilvia + videó

Egyelőre hat házikóból áll a dunaszegi Edl Szilvia fotós madárvárosa, melyet már ezen a télen is örömmel vettek birtokba a kertjükbe látogató madarak. Hároméves kisfia is élvezettel figyeli a madárváros látogatóit.

Pozsgai Kitti

A dunaszegi madárváros bővülni fog. Fotó: Edl Szilvia

Fotó: bplan_architect

A madárváros alkotója, a dunaszegi Edl Szilvia fotós munkái nem ismeretlenek a Kisalföld olvasói előtt. Néhány éve bemutatott sorozatában farkasokkal (pontosabban farkasoknak tűnő kutyákkal) és őzgidákkal ejtette ámulatba követőit. Mióta családanya lett és belakták dunaszegi otthonukat, egyre fontosabbá vált számára, hogy kisfia, a most hároméves Olivér is részletgazdag ismeretekkel rendelkezzen a minket körülvevő állatvilágról.

Madárvárost épített

- A miniatűr világok mindig nagyon vonzottak- mesél Szilvia arról, honnan jött a madárváros ötlete.- Édesanyámmal van egy kézműves vállalkozásunk, amiben fával dolgozunk, így aztán szinte adta magát, hogy elkezdtem magamnak is építgeni ezt-azt. Amikor megálmodtam a madárvárost, már volt madáretetőnk, a madarak rendszeresen látogatták az udvarunkat, így aztán viszonylag könnyű dolgom volt még egy helyszínre szoktatnom őket. Szinte mindent kézzel készítettem, néhány kiegészítőn kívül.

Szilvia elárulta azt is, hogy ha valaki szeretné az udvarára szoktatni a madarakat, mindig ugyanott és rendszeresen etesse őket, amihez a Magyar Madártani Egyesület oldalán rengeteg információt fog találni.

Bővíteni szeretné

A dunaszegi madárváros egyelőre 6 házikóból áll, amit cinegék, verebek, zöldikék, vörösbegyek, tengelicek látogatnak leggyakrabban, de Szilvia és férje Bari Márk, aki a madarak hatására szintén elkezdett fotózni, láttak már fenyőpintyet, őszapót, királykát és kenderikét is.

- Nekem fontos, hogy a kisfiam ne mondja minden madárra azt, hogy galamb. Olivér rengeteg madarat felismer már, érdeklődve, halkan figyel akkor is, amikor kiülünk a fotós sátorba, hogy elcsípjük, ahogy a terített asztalkáról csipegetnek a madarak.

A városkát formáló madáretető hamarosan fürdőhellyé alakulhat, mi már kíváncsian várjuk, hogy vajon szökőkút, vagy csobogó áll-e majd a dunaszegi madárváros főterén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában