GyereGyőrbe

2024.02.18. 09:01

Jön-jön az idegenvezetők világnapja Győrben - Mutatjuk a főbb programokat

A város titkaiba és az idegenvezetés rejtelmeibe pillanthatnak be az érdeklődők február 25-én az Idegenvezetők Világnapján. GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői egymást váltva vezetik a sétát és sok érdekes, eddig soha nem mesélt történeteket osztanak meg a résztvevőkkel.

Kisalföld.hu

Csobayné Pintér Éva idegenvezetés közben Győrben. Fotó: Kisalföld-archívum

Az ingyenes Staféta-séta és 3. Szerepcsere-séta házigazdája, a győri tematikus városnéző séták megálmodója, Csobayné Pintér Éva lesz. De időnként átengedi a mikrofonját egy rövid időre azoknak a kiválasztott jelentkezőknek, akik kipróbálják magukat idegenvezetőként egy szerepcserével.

Az Idegenvezetők Világnapja (International Tourist Guide Day) szezonnyitó turisztikai szakmai program.

1985 óta számos országban megünneplik február utolsó vasárnapján, amikor az idegenvezetők betekintést engednek munkájukba és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket. Az esemény vasárnap 14 órakor indul a Káptalandobról a Székesegyház Főbejárata elől. Gyülekező 13:50-től.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A szervezők lehetőséget biztosítanak érzékenyítő programként a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete tagjai számára is a programon történő részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában