Városnézés

2024.02.25. 17:30

Idegenvezetők világnapja a folyók városában - Győr titkairól szólt ez a nap - fotók

Február utolsó vasárnapja az Idegenvezetők világnapja. Az alkalomra Győrben különleges ingyenes túrákkal készültek teljesen új tematikákkal és szerepcserés idegenvezetéssel.

Dániel Viktória

Csobayné Pintér Éva 1985 óta dolgozik idegenvezetőként Győrben. Fotók: Nagy Gábor

A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapata 2014 óta szervez a világnaphoz kapcsolódó programokat.

Győr műemlékekben a harmadik leggazdagabb város. 

– A látható értékek mellett is számos történetet rejt, ezért személyes ügyünknek érezzük, hogy erre az ideérkezők, valamint a győriek és Győr környékiek figyelmét is felhívjuk – mondta el Csobayné Pintér Éva, aki 1985 óta idegenvezető.

Idegenvezetők stafétája

– A mi szakmánkban is fontos a megújulás, ami nem kevés munkával jár. Szerencsére Győr rendkívül gazdag kulturális-, szakrális-, ipari- és kereskedelmi múltját őrző emlékekben. Már több mint ötven témával foglalkoznak csapatunk tagjai.

A tegnapi győri idegenvezetők világnapjára szervezett eseményre pillanatok alatt betelt a 150 hely. Idén ott folytatták a sétát, ahol tavaly abba hagyták. A Káptalandombról indult a Staféta-séta, ahol a helyi profi idegenvezetők a mikrofont egymásnak tovább adva mondták el a számukra legkedvesebb történeteket és érdekességeket, a kiválasztott helyeken. A Szerepcsere-séta során pedig a győri Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum Technikum diákjai kóstolhattak bele a szakmába és próbálhatták ki milyen jegyzetek nélkül, a vendégek reakcióit figyelve vezetni egy városnézést.

Hivatásuk a szenvedélyük

–Az a személyes tapasztalatom, hogy a vendégek keresik a minőségi programokat és szeretnének az itt töltött idő alatt minél többet megtudni a városról. Az idegenvezetés színesebbé és érdekesebbé teszi az élményt. Ehhez olyan szakemberek kellenek, akiknek szenvedélyük a hivatásuk, szeretnek tanulni és elkötelezettek az iránt, hogy sablonos gondolatok helyett új történetekkel várják az új és visszatérő látogatókat és helyieket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában