Jubileumi mulatság

2024.02.04. 15:18

Fiatalosan ünnepelt a 125 éves győri iparos bál - Fotók

A Győri Ipartestület idén is a győri Kristály étterembe invitálta tagjait egy közös, önfeledt mulatságra. A műsorról a Boleró Táncegyüttes valamint Kiss Tünde és Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészei gondoskodtak. Az étterem zenekara hajnalig szolgáltatta a muzsikát a tácolóknak.

Barki Andrea

A jövő mesterei készítették a születésnapi tortát az iparosbál vendégeinek.

Fotó: Nagy István

A bálozókat szombat este Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnöke, dr. Dézsi Csaba András polgármester és Hancz István, az ipartestület titkára köszöntötte, aki immár a 40. bálon vett részt. A 125. jubileumi Vállalkozók-Iparosok Báljára a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum cukrász tanulói egy két emeletes, 125 szeletes tortát készítettek, a vendégek pedig az alkalomra palackozott, címkézett bort vihettek emlékbe. Az eseményt egy album is megörökíti az utókornak.

– 25 évvel ezelőtt, a 100. iparos bálon egy albumot készítettünk. Minden asztaltársaságról fotó készült és az albumot alá is írta mindenki. Sajnos a képeken szereplőknek egy negyede már nem lehet közöttünk. Az idén ismét elkészítjük az albumot, hogy megörökítsük az utókornak a résztvevőket – mondta Hancz István.

A műsorról a Boleró Táncegyüttes valamint Kiss Tünde és Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészei gondoskodtak. Az étterem zenekara hajnalig szolgáltatta a muzsikát a tácolóknak.

A Győri Ipartestület 1899-ben rendezte meg az első iparosbált, amelyen egyre többen vettek részt, s a későbbiekben meghatározó eseménye lett a városnak. Főleg a két világháború közötti békeidőben voltak nagy bálok, volt hogy három helyszínen kellett megszervezni a mintegy 600 bálozónak. Megadták a módját a vigasságnak, s csakúgy mint most, a bál bevételét akkor is jótékony célokra fordították. Régen még szokás volt az is, hogy az iparosok gyermekei, főleg a lányok első bálos hölgyekként jelentek meg, akiknek egy emléklapot is adtak erről. Bár az idei bálon nem köszöntötték külön az első bálozókat, örültek annak, hogy sok fiatal mulatott együtt az idősebb korosztállyal, akik ugyanolyan fürgén ropták a táncot, mint ifjú korukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában