Örökség

2024.02.27. 17:31

A klasszikus zene bűvöletében - Emlékhét az egykori soproni óvodavezetőnek

Lewinszky Anna, az Első Soproni Kisdedóvó és Bölcsőde Egylet óvodavezetője kitörölhetetlen szakmai és emberi örökséget hagyott az utókorra. A múlt héten tartották meg az emlékhetet, amelyet a 2005-ös névadó ünnepség óta hagyományosan minden év februárjában Lewinszky Anna halálának évfordulójához kötődően rendeznek meg.

Papp Fanni

Idén a klasszikus zene kiemelt szerepet kapott, ennek kapcsán a másodéves csecsemő és kisgyermeknevelő hallgatók Árvayné Nezvald Anett művésztanár vezetésével hangszerbemutatóval egybekötött dalos műsorral örvendeztették meg az óvodásokat. A klasszikus vonós, fúvós, pengetős, ütős hangszerek mellett népi hangszerekkel is ismerkedhettek a gyerekek, melyet egy nagyon vidám hangulatú, közös néptáncolással zártak.

Fotó: Soproni Egyetem

Lewinszky Anna emlékhét keretein belül idén is sor került a kiváló pedagógus és kiváló dolgozó díjak átadására. A kiváló pedagógusnak járó díjat Németh Dóra vehette át. Kiváló dolgozónak idén a közösség a Lewinszky Anna Gyakorló Óvodából Suszter Anikó pedagógiai asszisztenst választotta.

A Soproni Egyetem részéről Prof. dr. Fábián Attila rektor úr köszöntötte a díjazottakat, a SOE Benedek Elek Pedagógiai Kart dr. Varga László dékán úr képviselte. Díjazottaknak továbbá gratulált dr. Hartl Éva egyetemi docens és szakfelelős asszony, valamint dr. Pásztor Enikő oktatási rektorhelyettes asszony a Benedek Elek Pedagógiai Kar képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában