Gyöngyök gyöngye

2024.01.27. 23:17

Sok-sok fotón mutatjuk az I. Győr bál legjobb pillanatképeit!

A Magyar Kultúra Hetének záró akkordjaként rendezték szombat este az I. Győr bált. Az esemény első felében három rangos városi elismerést is átadtak.

Kisalföld.hu

Az eseményen fellépett a Győri Filharmonikus Zenekar, Rost Andrea, Tóth Gabi, Miller Zoltán, a Fricska Táncegyüttes, a Melody Maker és a Hot Jazz Band.

  • A Győr Közművelődéséért Díjat a Hangarforgó Együttes vehette át. Az együttes évtizedek óta zenésít verseket és országszerte népszerűsíti a magyar kultúrát. Kiemelt missziójuk, hogy az óvodást korosztállyal is megszerettessék a magyar költészetet.
  • A Győr Művelődéséért díjat ketten is kiérdemelték idén.
  • Az egyik díjazott Rab Viki, a Vaskakas Bábszínház művésze és zenei vezetője, aki immár huszonöt éve a társulat tagja. Az elmúlt másfél évtizedben 89 előadást zenésített meg.
  • A másik kitüntetést Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház színésze vehette át. Aki színpadi pályafutása mellett az egyik legismertebb és legkeresettebb szinkronszínész is egyben. Munkáját több rangos díjjal ismerték el.
  • Az elismeréseket dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Pergel Elza alpolgármester adta át.

Dr. Dézsi Csaba András a bál fővédnöke kiemelte: Győr, a magyar kultúra állócsillaga, amelynek fényét az egymást követő generációk munkája adja.

"A jelen sikereit elődeink alapozták meg. Győr értékét az itt élők tehetsége, szorgalma és munkája adja. A bál nem csak társasági esemény, hanem a győri polgárság ünnepe is egyben" - tette hozzá Győr polgármestere.

Csankó Zoltán színész átveszi a díjat az I. Győr bálon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában