kisalfold.hu podcast

2024.01.20. 16:01

Milyen e-autót hajtani évek óta? A villanykocsik kisalföldi úttörőit faggattuk

Az e-autózás jelenlegi fő kihívásairól, a töltőpontok bővítéséről és a villámtöltők számának szükséges emeléséről beszélgettünk a Magyar Elektromobilitás Egyesület kisalföldi vezetőivel, Németh Ágnessel és Horváth Szabolccsal, s persze a mindennapi e-autózásról is kérdeztük őket.

Szeghalmi Balázs

A képen Németh Ágnes és Horváth Szabolcs, a Magyar Elektromobilitás Egyesület helyi vezetői az egyik győri belvárosi töltőpontnál.

Fotó: Csapó Balázs

A statisztikák szerint tavaly 107.720 új személygépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon. A tisztán elektromos hajtásláncú járművekből 5807-et értékesítettek. A villanyautók és a plug-in hibridek együttes hazai piaci részesedése elérte a 10,5 százalékot az új autók között az elmúlt évben.

Bár erre vonatkozóan pontos számok nincsenek, a Magyar Elektromobilitás Egyesület kisalföldi vezetői, Németh Ágnes és Horváth Szabolcs egyetértenek abban, hogy az Észak-Dunántúlon, azon belül is Győr-Moson-Sopronban különösen népszerűebbek az e-autók.

Az e-autózás jelenlegi fő kihívásairól, a töltőpontok bővítéséről és a villámtöltők számának szükséges emeléséről beszélgettünk velük, s persze a mindennapi e-autózásról is kérdeztük őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában