kisalfold.hu videó

2024.01.20. 19:00

A magyar Volvo múzeum Győrben - 5. rész: A 2. számú prototípus, ami végigment a Párizs-Dakar Rallye-n - Videósorozat

Juhos Sándor tulajdonos kalauzolja végig olvasóinkat gyűjteményének darabjain keresztül a magyar autógyártás egy jelentős időszakán. Ebben a részben a Párizs-Dakart szervizautóként megjárt szervizautó megtalálásának kalandos történetét meséli el a gyűjtő.

Kisalföld.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Mint ahogy a sorozatunkban eddig bemutatott járművekről is utólag derült ki, hogy a ritkaságán túlmenően is különleges példány, ezzel a Párizs-Dakart szervizautóként megjárt géppel sincs másként. Még az a svéd tulajdonos sem tudta, hogy pontosan mi az, amit eladásra kínált. A titkot pedig a viseltes műbőrborítás takarta. Ez rejtette ugyanis az alvázszámot, amiből kiderült, hogy ez az autó nem más, mint a második a három elkészült prototípusból. Ezen olyan részletet is megmutat Sándor, ami a később gyártott terepjárókon már nem látható ebben a formában. Aki pedig végignézi ezt az epizódot, bónuszként egy gyűjtők számára sokat érő ritkaságot is láthat.

Nézze meg itt

vagy a kisalfold.hu YouTube csatornáján!

Sorozatunk következő része január 27-én 19-órakor érkezik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában