Az erdőtől a papírig

2024.01.05. 21:01

A gyerekek erdei programon élvezték a természetet a téli szünetben Győrújbaráton - fotók

Erdei találkozóra invitálta a gyerekeket csütörtökön délelőtt a Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület Győrújbaráton. Jó volt barangolni az erdőben, majd bekucorodni egy jó meleg jurtába, ahol kis füzeteket tudtak készíteni.

Kisalföld.hu

Gyerekek a győrújbaráti erdőben.

– Az egyesület célja, hogy közelebb vigyük az emberekhez a természethez. Az az elméletünk, hogy az ember is a természet része, kapcsolódnunk kell hozzá. Nem csak a betonon kell járni, ki kell menni oda, ahol föld és sár van a lábunk alatt, fák vesznek körül és látjuk az eget. Ez azért fontos, mert csak azt tudjuk megvédeni, amit ismerünk. Ekkor várhatjuk az emberektől, hogy tegyenek azért hogy a természet, s ezáltal mi is, egészségesebbek legyünk – mondta Koncz Nóra, az egyesület elnöke.

– Ezért is szerveztünk a szünidőben programot a gyerekeknek. Szerdán Sopronban voltunk egy egész napos túrán, csütörtök délelőtt pedig Győrújbaráton. Év közben szombatonként szervezünk programokat. A hónap elején kisebb gyerekeket, családokat várunk rövidebb túrákra, és van egy erdei találkozó nevű programunk, ahol a természetismeretet, a természetjárást ötvözzük a mesével és az alkotással. Először csavargunk egyet az erdőben, ahol a meséhez, a foglalkozáshoz kapcsolódó játékokat játszunk, és az ehhez tartozó ismereteket adjuk át.

A mostani foglalkozáson Ovádi Szilvia kolléganőmmel együtt füzetet készítettünk újrahasznosított anyagokból. Ehhez a fákkal, mint a papír alapanyagával ismerkedtünk. Megnéztük a fafajokat, azzal kapcsolatos játékokat játszottunk. A túrát követő kézműves foglalkozáson mindig természetes alapanyagokat használunk vagy újrahasznosítottat – mesélte Nóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában