Adomány

2023.12.15. 18:29

Vincze Ottó hozta Győrbe az adományokat a rászoruló egyszülős családoknak

Ebben az évben 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot leptek meg egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal.

Simon Roberta

Forrás: Egyszülős Központ / Facebook

Idén "Sportolók az egyszülősökért" címmel indított el karácsonyi adománykampányt az Egyszülős Központ. A felhívásra az ország összes vármegyéjéből csatlakoztak sportolók és sportegyesületek, hogy segítsenek a vidéken élő családoknak is eljuttatni a csomagokat. A nagykövetek csütörtökön vették át a csomagokat a fővárosban. Győrben pénteken osztottak ki azokat a rászorulóknak. 

Forrás: Egyszülős Központ / Facebook

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a rendezvényen elmondta: az Egyszülős Központ idén 16 millió forint értékű ajándékkal kedveskedik az egyszülős családoknak, hogy szebbek legyenek az ünnepek. Ezek az ajándékok nem juthatnának el a vidéki családokhoz a nagykövetek segítsége nélkül. Győrből Vincze Ottót, magyar válogatott labdarugót kérték fel nagykövetnek, aki örömmel fogadta el a felkérést, hogy segíthessen.

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár kiemelte: A „Sportolók az egyszülősökért” kezdeményezésnek hála most sportcsillagainknak is lehetőségük van egy fontos társadalmi ügyre felhívni a figyelmet, és nagy öröm, hogy ilyen sokan csatlakoztak.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában