Remény és szeretet

2023.12.19. 12:36

Sopronba is megérkezett a betlehemi békeláng

A hétfői iskolakezdésre megérkezett a betlehemi békeláng a soproni Szent Orsolya-iskolába. A lángot Szerdahelyi Mónika, az iskola tanára, aki egyben cserkésztiszt is, Linzben az osztrák cserkészektől vette át és hozta el Sopronba.

Bódvai Ildikó

A lángot a Szent Orsolya-iskolába Szerdahelyi Mónika hozta el, aki, az iskola tanára, aki egyben cserkésztiszt is, Linzben az osztrák cserkészektől vette át.

Fotó: Szalay Károly

A betlehemi békeláng a remény és a szeretet szimbóluma. Immár 37 éve minden évben az osztrák cserkészek kezdeményezésére hozzák el Izraelből, a betlehemi Születés templomából, így a cserkészek jóvoltából Európa számos pontjára eljut a fény és a béke üzenetével.

A háborús helyzet miatt idén a fénylő karácsonyi szimbólum kerülő úton érkezett Ausztriába. Az osztrák küldöttség nem Betlehemben vette át a lángot, egy helyi lány gyújtotta meg a Születés templomában, aztán Jordániába szállították, majd az Austrian Airlines menetrend szerinti járatával Bécsbe hozták. A békelángot december 9-én osztották ki a világ cserkészeinek a linzi dómban. A lángátadó ünnepségen húsz országból, több mint ezer cserkész vett részt, köztük soproniak és pannonhalmiak.

A békeláng őrzése fontos feladat, arra emlékeztet mindenkit, hogy őrizzük szívünkben a békét.

A betlehemi békelánggal gyújtották meg a Szent Orsolya-iskola harmadik adventi gyertyáját, utána áthelyezték a lángot az iskola lámpásába, ahol karácsonyig őrzik majd.
Fotó: Szalay Károly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában