Csapatverseny

2023.12.21. 10:54

Iskolai történelmi verseny az ókor titkairól Mosonmagyaróváron

Nyolc iskola húsz csapata mérte össze tudását.

Kisalföld.hu

Nyolc iskola húsz csapata mérte össze tudását. Felvételünkön a díjazott diákok.

Idén ti­­zenegyedik alkalommal rendezte meg az Ujhelyi-iskola „Az ókor titkai” történelmi csapatversenyt. A járás nyolc iskolájából húsz csapat vetélkedett egymással. A kezdéskor kapott menetlevélen kilenc játékhely szerepelt, ezeket kellett forgószínpadszerűen végigjárniuk a csapatoknak. A verseny sokrétű, így a gyerekeknek komoly tudásra volt szükségük a feladatok megoldásához.

Ismerniük kellett az ókori államok térképét, a görög isteneket, tisztában kellett lenniük az ókori háborúk eseményeivel – és sorolhatnánk a változatos kérdéseket. A nagyszámú csapatot a szervezők sorsolással két csoportra bontották. Az első csoport nyertese a piarista iskola Tirpák Ábel, Volpe Giovanni Gellért, Weimann Zsombor összeállítású csapata lett, a másik csoportban a Móra-iskola Bögös Dóra, Németh Nina, Wandraschek Viola triója nyert. Külön értékelték az ujhelyis gyerekeket, itt Győrig Márton, Hegyi Benett és Horváth Márk hármasa győzedelmeskedett. A legjobb felkészítő tanár díját a piarista iskola tanára, Erdősné Benke Éva kapta. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában