Advent 2023

2023.12.05. 19:32

Bringás Mikulások akcióztak Győrben, mutatjuk az eredményt - fotók

Pirosba öltöztetett asztalok, pogácsa és limonádé, valamint maga a Mikulás várta a nagycsaládosokat kedden délután a Vendelin Pubban.

Vámos Annamária

Aranyos pillanatokból nem volt hiány a győri bringások Mikulás ünnepségén a Vendelinben.

Fotó: Csapó Balázs

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri szervezete megalakulása óta komoly hangsúlyt helyez a jótékonykodásra.

A Bringás Mikulások és a Győrben és környékén tevékenykedő Família Nagycsaládosok Egyesülete közösen magánszemélyek felajánlásából és adományaiból elsősorban a nagycsaládosok ünnepét szerették volna könnyebbé, szebbé, fényesebbé tenni. A Győri Nemzeti Színház művésze, Sík Frida vidám műsorral, versekkel, dalokkal kedveskedett a kicsiknek.

Az ünnepségen a gyerekek levelet írhattak, rajzolhattak a Mikulásnak, majd üzeneteiket egy postaládába helyezték, hogy biztosan eljusson az illetékeshez.

A lurkók kaptak ajándékba egy sorszámozott, szép ünnepi képeslapot, amely Malasits Zsolt festőművész erre az alkalomra készített és dedikált munkáját ábrázolja, illetve a hobbikerékpárosok ünnepi jókívánságai olvashatók rajta.

- Várjuk a jótékonykodni, adakozni kívánó győriek jelentkezését is. Édességet, apróbb játékokat december 6-ig fogadjuk a Vendelin Pubban vagy a Malasits Galériában. A gyűjtésből származó megmaradt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központja és a Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász karácsony előtt fogja továbbítani a leginkább rászoruló családoknak, gyerekeknek. -mondta el Tömböly Tamás a Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri szervezetének elnöke.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában