Advent 2023

2023.12.17. 21:53

Átadták a karácsonyfadíszítő verseny díjait és meggyújtották a harmadik gyertyát Mosonmagyaróváron - fotók

Tizenkét fenyőfát öltöztettek fel csodaszép díszekkel a szorgos apró kezek Mosonmagyaróváron. A legszebb karácsonyfákat a harmadik gyertya meggyújtása előtt díjazták.

Mészely Réka

Jó hangulatból sem volt hiány a harmadik adventi gyertya meggyújtásakor Mosonmagyaróváron. Fotók: Kerekes István

Az óvári vár mellett tizenkét karácsonyfát állítottak a szevezők, és azokat óvodák és iskolák díszítették fel. A Csonkáné Sörös Katalin, a Fehér Ló Közösségi Ház vezetője, Bernáth Judit textilművész és Vecsei László Ezékiel festőművész alkotta zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen csodaszép dekorációk készültek.

Közönségszavazást is hirdettek: 15 ezer szavazat érkezett összesen tucatnyi feldíszített fára, a legtöbbet a 7-es számú fenyő, a Haller János Általános Iskola fája kapta, kiérdemelve az 50 ezer forintot érő közönségdíjat.

A legötletesebbnek a Kékcinke Óvoda Maci csoportja által feldíszített fát ítélték meg, mely Rácz Adrienn óvónő vezetésével készült. A mézeskalácsokhoz hasonló díszek anygaválasztása egyszerű, természetes és környezettudatos. Az első helyezett csoport százezer forintot vehetett át.

A karácsony varázslatát tükrözi a második helyezett fa, melyet a Móra Ferenc Általános Iskola 3. osztálya készített, nyereményük hatvanezer forint. A harmadik díjas fán nem a túldíszítettség dominál, színekben, anyagválasztásban harmóniát és a karácsony meghittségét sugározza. A fát az Ujhelyi Imre Általános Iskola alsós diákjai díszítették, Bognárné Karácsony Mária vezetésével. Ők negyvenezer forinttal gazdagodtak.

A díjakat Árvay István mosonmagyaróvári polgármester és dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese adták át, akik megosztották ünnepi gondolataikat a hallgatósággal. Farkas Ervin, a mosonmagyaróvári evangélikus gyülekezet lelkipásztora szintén szólt adventi harmadik vasárnapján, majd együtt meggyújtották az öröm gyertyáját.

Kiss Veronika karvezető irányításával közösen énekeltek az egybegyűltek, az Advent a várban programsorozatot a Mofém Fúvószenekar karácsonyi Kisparty Zenekara zárta. Az utolsó vendéglátó a Rotary Club Szigetköz volt, akik a hátrányos helyzetűek javára kínálták a forralt bort és teát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában