Advent 2023

2023.12.23. 17:01

A nyergesújfalui hallgató elsősorban az ünnepi koncerteket keresi karácsony előtt Győrben

A karácsonyvárás az év egyik legszebb időszaka Győrben, amely kiváló alkalmat biztosít a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak is a kikapcsolódáshoz a vizsgaidőszak kezdetén. Az ünnepi hangulat magával ragadja a belváros fényeit és az adventi vásárt először megtapasztaló, de a forgatagot már többször átélt hallgatókat is.

Kisalföld.hu

Szladik Míra az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban található karácsonyi fotósarokban, ami idén is várta a hallgatókat, érdeklődőket. Fotó: Adorján András

Szladik Míra személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási mesterképzésen tanul a Széchenyi-egyetemen, és a második évét tölti Győrben. A Komárom-Esztergom vármegyei Nyergesújfaluból származó hallgató így már korábban is megtapasztalhatta a győri advent sokszínűségét, mégis újra ámulattal töltik el a programok és a fények. Különösen a koncerteket keresi, hiszen számára a karácsony és a zene szorosan összefonódott az évek során.

„Zenész családból származom, és minden karácsonykor több helyen lépünk fel az iskolai programoktól a falukarácsonyokig” – mondta. Neki is a családjával eltöltött minőségi idő a legfontosabb ilyenkor. „Általában szűk családi körben ünneplünk, amikor nyugodtan élvezhetjük egymás társaságát. A legjobb, hogy mindenki ki tud kapcsolni egy kicsit a megállás nélküli munkanapok és kapkodás világában. Alkalmunk van végre ténylegesen figyelni a másikra, és természetesen a régi vidám történetek felelevenítése sem hiányozhat” – fogalmazott.

Hozzátette, az egyetem szomszédságában lévő győri belváros minden korosztálynak tartogat valamit ilyenkor. Kiemelte a vasárnapi gyertyagyújtásokat, amelyek még varázslatosabbá teszik a hangulatot. Az izgalmas forgatag után a karácsony nyugalma, a családdal együtt töltött idő teszi teljessé számára ezt az időszakot.

Szladik Míra az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban található karácsonyi fotósarokban, ami idén is várta a hallgatókat, érdeklődőket. Fotó: Adorján András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában