Advent 2023

2023.12.23. 07:29

A mexikói diáklány nagyra értékeli a közösen átélt pillanatok varázsát Győrben

A karácsonyvárás az év egyik legszebb időszaka Győrben, amely kiváló alkalmat biztosít a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak is a kikapcsolódáshoz a vizsgaidőszak kezdetén. Az ünnepi hangulat magával ragadja a belváros fényeit és az adventi vásárt először megtapasztaló, de a forgatagot már többször átélt hallgatókat is, érkezzenek akár Somogy vármegyéből, akár Mexikóból.

Kisalföld.hu

A mexikói Diana Nuñez Győrben látott először karácsonyi vásárt. Fotó: Adorján András

A Széchenyi-egyetem Mexikóból érkezett stipendium hungaricum ösztöndíjas hallgatója, Diana Nuñez szintén először élhette át a győri adventi hangulatot. Az ellátásilánc-menedzsment mesterszakos fiatal szeptemberben érkezett, és számára eddig Mikulás ünnepe és a karácsonyi vásár is ismeretlen volt, hiszen hazájában mások a hagyományok. „A karácsonyi vásár egyszerűen lenyűgöző! Nagyszerűek a fények, és rengeteg program várja az idelátogatókat. A faházaknál számos tradicionális ételt is megkóstolhatok, még jobban megismerhetem a magyar ízeket és szokásokat” – árulta el Diana, akinek a forralt bor is igazi kuriózum volt, ezért a városban sétálva szívesen megiszik egyet barátaival.

A közép-amerikai fiatalnak sokat jelentenek ezek a pillanatok, hiszen az idei karácsony más lesz számára, mint az eddigiek. „Magyarországon leszek az ünnepekkor, a családom társasága nélkül. Most értettem meg, hogy a legfontosabb a szeretteinkkel együtt töltött idő, a közösen átélt pillanatok varázsa” – fogalmazott.
 

Diana Nuñez

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában