Bennük rejlő érték

2023.11.03. 13:49

Tehetségkutató találkozó a soproni Liszt-központban

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Sopronban a Pszi Faktor Pszichiátriai Betegek és Fogyatékkal Élők Tehetségkutató Találkozóját csütörtökön, amelynek ezúttal a Liszt-központ adott otthont.

Papp Fanni

A Soproni Szociális Intézmény gondozottjai fátyoltáncot adtak elő.

SopronA Medical Mental Alapítvány rendezésében az ország pszichológiai otthonai tehetségei- nek tartottak tehetségkutató versenyt, amelyre tizenhárom intézményből hatvan fellépő érkezett. A rendezvény célja, hogy eloszlassák a pszichiátriai betegekkel kapcsolatos negatív előítéleteket azáltal, hogy az érintettek megmutatják a bennük rejlő értékeket. A fellépők mintegy 25 műsorszámmal érkeztek a Liszt-központba, ahol egyénileg vagy csoportosan mutatták be a produkciókat. A versenyzők között volt, aki táncos műsorral készült, de felléptek zenés produkcióval, valamint versmondók és kézműves alkotók is. 

A tehetségkutató résztvevőit és az érdeklődőket Belényessy Éva, a Medical Mental Alapítvány munkatársa, dr. Payer Erzsébet, a Soproni Gyógyközpont pszichiátriájának osztályvezető főorvosa és Farkas Ciprián polgármester köszöntötte. – Ez egy ki- emelt fontosságú és sajátos hangulatú „Ki mit tud?”, ahol azok az emberek mosolyt csalnak mindenki arcára – mondta Farkas Ciprián, aki hangsúlyozta, az önkormányzat mindig támogatja a rendezvényt, hiszen fontos, hogy minden társadalmi réteg megkapja a neki járó figyelmet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában