Hat cica gazdihoz került

2023.11.04. 11:01

Sikeres volt a Győri Puha Praclik örökbe fogadó napja

Hat macska költözött szerető gazdához a Győri Puha Praclik Egyesület által szervezett harmadik örökbe fogadó napon. Rege, Mia, Rubin, Léna, Majesz és Panda azonnal elrabolta a látogatók szívét, míg Dömperkét és Ábelt lefoglalták a leendő gazdik, akik azóta szintén elköltöztek praclis ideiglenes befogadójuktól.

Simon Roberta

Az örökbe fogadó nap után is még 138 cica van a Győri Puha Praclik gondozásában, és várja, hogy szerető családba kerüljön. Fotó: Győri Puha Praclik közösségi oldala

A sok érdeklődő és macskaszerető látogató számos tárgyi és pénzbeli adománnyal is támogatta a győri állatvédő és -mentő egyesületet. Rengeteg alom érkezett a cicafekvőhelyek, -játékok, száraz- és nedves eledel mellett, amikből szintén sosem elég. 

– Itt is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy az egyesület nevében kifejezzük mérhetetlen hálánkat az ideiglenes befogadóinknak, akik a nap 24 órájában, munka és család mellett, a legnagyobb odaadással és szeretettel viseltetnek az általuk dédelgetett cicák iránt. Mindig a tőlük telhető maximumot nyújtják egy-egy kis védencüknek – emelte ki Rikovics Anita alelnök. 

Az örökbe fogadó napok mindig örömteliek az egyesület tagjai számára, azonban könnycseppekkel is járnak, hiszen mentvényeiktől szomorú búcsút kell venniük. Rendszeresen több száz cicáról gondoskodnak, és hogy még többet be tudjanak fogadni, megmenteni, szükség van az örökbefogadókra. 

Novemberben ismét eledelgyűjtést szerveznek, idén az utolsót, mint mindig, most is támogatóik segítségében bíznak. – Küzdünk, nap mint nap átértékeljük a helyzetünket, és mindig arra jutunk, hogy nem akar jobb és könnyebb lenni. Sok támadást kapunk, hogy az adó 1 százalékos támogatás az ivartalanításra, az orvosi költségekre és fejlesztésekre megy. Az eledelt a legszükségesebb esetben vásároljuk meg ebből a pénzből – tette hozzá Rikovics Anita. 

November 11-én, szombaton 10–17 óráig várják az adományokat az egyik győri SPAR üzletben. Főként macska­alomra, konzervre, alutasakos és száraztápra lenne szükségük, valamint tisztítószerre, tápszerre, kutyapelenkára. További részletek az egyesület Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában