Pályaorientáció

2023.11.15. 18:24

Rendhagyó szülői értekezlet a soproni kamarában - fotók

Hatalmas érdeklődés kísérte a negyedik alkalommal megrendezett rendhagyó szülői értekezletet, amelyet a 7. és 8. osztályos tanulók szüleinek tartottak kedden délután a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara nagytermében.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

A Kamara kiemelt feladata a szakképzés és azon belül a pályaorientáció. A pályaorientáció célcsoportja a hetedik-nyolcadik osztályos tanulók köre, nekik kínálnak programokat azzal a céllal, hogy ismerkedjenek a szakmákkal, a kétkezi munkával, bepillanthassanak egy-egy munkafolyamatba a bemutató órákon. A rendhagyó szülői értekezleten a pályaválasztás előtt álló gyermekek szüleit ismertették meg a jelenlegi trendekkel, a beiskolázási irányokkal, és azzal, hogy milyen határidőkre kell odafigyelniük a pályaválasztás során.

A rendezvényen először Kozma Adrienn pályaorientációs tanácsadó előadását hallgathatták meg a jelenlévők, ezt követően Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója a beiskolázásról, valamint a továbbtanulás tapasztalatairól tájékoztatta a szülőket, végül pedig Kuntár Csaba, a Szakképzési Centrum főigazgatója nyújtott átfogó képet a szakképzési centrumok lehetőségeiről.

- A pályaválasztás kellős közepén vagyunk és szerettünk volna egy olyan tájékoztatást adni a szülőknek, diákoknak, amely a megfontolt döntéshez megalapozott információkat kínál. Bemutattuk azokat a képzéseket, azokat a lehetőségeket, amelyeket a Szakképzési Centrum nyújt, akár a városban, akár a térségen belül. Mindenkinek ajánljuk a mi iskolatípusainkat, mert mindamellett, hogy a közismereti tárgyakból megfelelő tudást kapnak a diákok, szakmát is szerezhetnek és ha ezen a területen szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni még könnyebb teljesíteni a feltételeket - foglalta össze lapunknak Kuntár Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában