Kiváló eredmények

2023.11.05. 10:00

Ösztöndíjat adtak át a legjobbaknak Tatán

A hagyományoknak megfelelően idén is átadták az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjakat Tatán, a városháza dísztermében. A díjakat Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester adták át.

Kiss T. József
Az ösztöndíjban részesülő diákok Rigó Balázs alpolgármesterrel (balra) és Michl József polgármesterrel. Fotó: Kiss T. József

Az ösztöndíjat 2013-ban alapította a város a felsőoktatásban kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók elismerésének és megbecsülésének kifejezéseként. A díj olyan tatai hallgatónak adományozható, aki az előző tanév mindkét félévében négyesnél jobb tanulmányi átlagot ért el, és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig. 

A díjat évente maximum tíz hallgatónak lehet odaítélni: öt hallgatónak a humán tudományterületen és a természettudományi-műszaki szakterületen öt tanulónak.  Az ösztöndíj havi összege 2023-ban 12 ezer forint. A díj odaítéléséről az oktatási feladatokkal foglalkozó bizottság javaslatának figyelembevételével a polgármester dönt. 

Michl József elmondta: – Jövőre szeretnénk magasabbra emelni a támogatás összegét. A pénz mellett nagyon fontos az ösztöndíj üzenete is. Kiemelt célunk, hogy a felsőoktatásban tanuló tatai fiatalokkal legyen az önkormányzatnak kapcsolata, és jó szívvel segítsük őket tanulmányaikban más módon is. Például dolgozataikhoz, diplomamunkákhoz, gyakorlati időkhöz is nyújtottunk már támogatást számos alkalommal. 

Szeretnénk, ha a fiatalok a tanulmányaik befejezését követően minél nagyobb számban visszatérnének a városba, hogy itt kamatoztassák tudásukat, tehetségüket.   

2023-ban ösztöndíjat nyertek: Benke Dorottya, Berendi Viktória, Fekets Anna, Havranszki Levente, Iffiú Lóránt, Kádas Dorka, Kecskeméti Zoltán, Nyitrai Viktória, Petrics Magdolna és Prohászka Eszter Petra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában