Egészség

2023.11.26. 15:00

Méhpempő - Igazi immunbomba nőknek

A méhek által előállított pempő rendkívül hasznos anyagokat tartalmaz, amelyek sokat tehetnek az egészségünk fenntartása, visszaállítása érdekében.

Kisalföld.hu

Fotó: Pixabay

A méhpempő tárolása különleges odafigyelést igényel, ellenkező esetben hamar elveszíti bioaktív hatását. Ez a fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, cukrot, zsiradékot, enzimeket és nyomelemeket tartalmazó sárgás, tejszerű anyag a méhek garatmirigyében termelődik.

JÓT TESZ AZ IMMUN- RENDSZERNEK

Olyan hatóanyagot tartalmaz, amely elősegítheti a fehérvérsejtek munkáját, így a szervezetünk könnyebben megszabadulhat a káros baktériumoktól. Vírus- és gombaölő hatással bír, így felgyorsíthatja a gyógyulást vírusos vagy gombás eredetű betegségek esetében.

ELŐSEGÍTHETI A FOGAMZÁST

Rendszeres fogyasztásával fokozható azoknak a hormonoknak a termelődése, amelyek elősegítik a peteérést és erősítik a méhnyálkahártyát, így megkönnyítve a beágyazódást. Támogatja azoknak a hormonoknak a termelődését, amelyek megfelelővé alakítják a méhnyálkahártyát a beágyazódáshoz.

JÓ AZ ANYÁNAK ÉS A BABÁNAK

Már a várandósság elejétől érdemes napi rendszerességgel méhpempőt fogyasztani, mert ezzel csökkenthető a vetélés és a koraszülés kockázata, emellett hozzájárulhat a magzat egészséges fejlődéséhez. A baba világra jötte után pedig elősegítheti a tejelválasztást, fokozhatja a tejtermelést.

NÖVELHETI A FÉRFIASSÁGOT

Jó hatással lehet a tesztoszteronszintre, és a benne található értékes anyagoknak köszönhetően növelheti a hímivarsejtek számát és életképességét. Sokat segíthet a merevedési zavar megszüntetésében, és javíthatja a prosztata működését.

GYORSABB GYÓGYULÁS

Segíti a szervezet újjáépítő funkcióját, ezzel felgyorsíthatja a betegségek utáni felépülést. Magas antioxidáns-tartalmának és sejtmegújító hatásának köszönhetően sokat tehet a sebek gyorsabb gyógyulásáért, az idősebbek egészségi állapotának javulásáért.

A SZÍV BARÁTJA 
Fokozhatja a vérkeringést, melynek köszönhetően csökkenhet az érelmeszesedés és a vérrögök kialakulásának esélye, elősegítheti a vörösvértestek termelődését és a vérképzésben is fontos szerepe van.

MEGOLDÁS A MOZGÁSSZERVI PANASZOKRA

Növeli a szervezetben a gyulladásgátló anyagok termelődését, ezért kiegészítő kezelés formájában képes lehet javítani az ízület reumás eredetű, gyulladt állapotát. Csonttörés és csontritkulás esetén is érdemes fogyasztani, emellett a porcok helyreállításához is hozzájárulhat regeneráló hatása révén.

Forrás: Diéta és Fitnesz 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában