Színes piactér

2023.11.13. 06:38

Libakergető és vidámság Szilban - fotók

A Kistatai libakergetőt hagyományteremtő céllal szervezték meg Szilban a SacraVelo Kerékpárcentrumban, ahol igazi vásári forgatag fogadta a látogatókat.

Vámos Annamária

A levegőben sütőtök, párolt káposzta és libasült illata szállt és libák hangos gágogása hallatszott az emberek beszélgetésén, nevetésén át.

Először szervezte meg a Kistata Fennmaradásáért Egyesület az eseményt és a kerékpárcentrum egy színes piactérré alakult. Tizennyolc termelő gyűlt össze és kínálta portékáit, úgymint rábaközi perecet, levendulás kézműves, illetve gyógynövényes termékeket, zöldségeket, gyümölcsöket, savanyúságot, kézműves tárgyakat, mézet, fürjtojásból készült termékeket, ékszereket, lekvárokat, hentesárut, sajtokat, házi rétest, mindent, ami szemnek, szájnak ingere. A vidám mulatságon népzenére táncoltak idősek és fiatalok.

Az Életmód Egyesület tagjai nótacsokorral készültek a rendezvényre. A Szili Szent István Általános Iskola szülői munkaközössége friss pecsenyét és süteményt, a Kistata Fennmaradásáért Egyesület sütőtökkrémlevest, sütőtököt, forralt bort és teát kínált a látogatóknak. A befolyt összeget az iskolás gyerekek programjaira és farsangi jótékonysági rendezvény szervezésére fordítják.

A Márton-nap alkalmából a Kistatai libakergetőn jelmezversenyt hirdettek. Szekér Zsanett kézműves libaházat ajándékozott minden beöltözött Ludas Matyi jelöltnek. Egy élő libát a legkreatívabb jelmezért Péntek Armand nyert, egyet pedig a rendezvényen résztvevők között sorsoltak ki.

Bakonyi Lászlóné Zsuzsa vezetésével libás játékok, kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, valamint a fotósarokban őszi hangulatú fényképeket lehetett készíteni.

Este lampionos felvonulást tartottak a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában