Segítség az ünnepekre

2023.11.30. 20:33

Karácsonyi gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a győri és a soproni Auchan áruházban is

A Magyar Vöröskereszt december első két hétvégéjén az ország összes Auchan áruházában várja a nélkülözőknek szánt adományokat. Elsősorban tartós élelmiszerekre, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükség, de az ünnepek előtt szívesen fogadják az édességet, szaloncukrot is.

Kisalföld.hu

Fotó: VORIGIN DÓRA

Idén is az Auchannal közös adománygyűjtést szervez a rászorulóknak hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt. Az „Egy csomag szeretet” néven futó közös akciót immár harmadik éve rendezik meg mind a 24 Auchan áruházban. Az adományokat december 1-3., valamint 8-10. között 10-től 18 óráig várják a kasszák elhagyása után, a vevőszolgálatok közelében felállított gyűjtőpontokon. A karitatív szervezet összeállított egy listát is arról, hogy milyen termékekre van a legnagyobb szükség. 

Főleg konzerveknek (zöldség, paradicsom, máj, darálthús, készétel), száraz babnak és lencsének, citromlének, rizsnek, száraz tésztáknak, rétes- és rizslisztnek, zabkásának, zabpehelynek, instant kakaónak, gyümölcsteáknak, kisdobozos gyümölcsleveknek, tartós UHT 1,5 %-os tejnek, bébiételeknek, az ünnepre való tekintettel szaloncukornak, egyéb édességeknek tudják a legnagyobb hasznát venni, de szükség van tisztító és tisztálkodási szerekre is. Örülnek tehát mosó- és mosogatószernek, szappannak, fogkefének, fogkrémnek, fertőtlenítőszereknek, általános tisztítószereknek is. A felsorolás szórólapokon megtalálható lesz minden áruházban.

Az adományokból szakszerűen összeválogatott csomagok készülnek, amelyeket a Magyar Vöröskereszt még szeretne az ünnepek előtt szétosztani a helyi igényeket jól ismerő megyei szervezetein keresztül különböző rászoruló csoportoknak: nehéz sorsú családosoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézményben élőknek.

„Számos honfitársunk szorul rendszeres segítségre az egész országban – mondja Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Az ünnepek alatt a nélkülözés talán még kínzóbb, mint a hétköznapokban. Tavaly az Auchannal közösen 18 tonna adományt gyűjtöttünk és juttatunk célba még karácsony előtt. Bízunk benne, hogy idén is számíthatunk az Auchan vásárlók szociális érzékenységére és segítő szándékára, hiszen igazán nagy szükség van rá.”

„A 2023-as év gazdasági szempontból kihívásokkal teli volt, ezért folyamatos kedvezményekkel és akciókkal igyekeztünk vásárlóinkat támogatni. Most az év vége közeledtével szeretnénk őket arra kérni, hogy egy-egy pluszban vásárolt tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerrel, vagy karácsonyra szánt kis ajándékkal, édességgel könnyítsék meg a rászorulók helyzetét” – tette hozzá Varga-Futó Ildikó, az Auchan CSR igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában