Téli sport

2023.11.14. 17:07

Elő a korcsolyákkal! Hamarosan nyit a jégpálya Csornán

Idén ismét lesz a téli szezonban jégpálya Csornán. A hírt dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester jelentette be előbb a keddi közmeghallgatáson, majd az azt követő képviselő-testületi ülésen is. Új helyet választottak a létesítménynek: a Hunyadi gimnázium mellett, a sportcsarnok számára kijelölt területen állítják fel.

Cs. Kovács Attila

A jégpályának 2021 óta örülhetnek a csornai gyerekek. Fotó: Kisalföld-archívum

A polgármester elmondta: 2021-ben telepítettek először jégpályát a városban, aminek a két és fél hónapos nyitvatartási ideje alatt több mint tízezer látogatója volt. 2022-ben a válság miatt elmaradt, de idén a saját források rendelkezésre állása lehetővé teszi, hogy ebben a szezonban is megvalósítsák.

Az önkormányzat, ahogy 2021-ben, úgy most is a Csorna Projekt kft.-t bízza meg az üzemeltetéssel, illetve felállításával is. Az ott tartandó rendezvényeket is a kft. szervezi majd.

Az érintett területen az előkészítő munka már el is kezdődött.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin elmondta: az előzetes ajánlatok alapján arra jutottak, hogy jégpálya bizonyos elemeit megvásárolják, míg más elemeket bérelnek. A személyzet alkalmazásáról is a cég gondoskodik. 

- A jégpálya testet és a tartozékait a város megszerezné, így minden évben csupán a működtetési költségeket kellene újra biztosítani-jegyezte meg.

A napirendi ponthoz készült előterjesztésből kiderül, hogy a jégpályaprojekt megvalósításához 35 millió forint szükséges. Az összeget a város önkormányzata biztosítja a Csorna Projekt számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában