Környezettudatosság

2023.11.02. 11:28

Egészségnap a fertődi VELUX-nál

Egészségnapot szervezett munkavállalói számára a fertődi székhelyű, piacvezető tetőtéri ablakgyártó VELUX Magyarország Kft. A két héttel ezelőtt, szombaton megtartott programon hatféle sportot próbálhattak ki a résztvevők.

Kisalföld.hu

Fotó: VELUX

,Minden évben szervezünk egy nagyobb, vállalati szintű rendezvényt, ahol a dolgozók családtagjaikkal és barátaikkal együtt összegyűlnek, hogy jól érezzék magukat. A tavalyi év után idén szeptemberben már második alkalommal rendeztük meg a Nyárzáró Partinkat, ami egy esti program volt tele koncertekkel. Eközben egy új, tematikus esemény gondolata is megszületett, amit Egészségnapnak neveztünk el

 – kezdi a beszélgetést Szakács-Módos Eszter ügyvezető igazgató. A vállalat a mindennapokban is nagy hangsúlyt fektet az egészségtudatosság népszerűsítésére és ebben támogatja a munkavállalóit. ,,A rendezvény fő célja a szemléletformálás volt, hiszen az egészséges életmód komoly előnyökkel jár, és nem csupán fizikai szinten, hanem mentálisan is javítja a jóllétet és a teljesítményt. A szervező csapat a sokszínűségre törekedett, így közel húszféle programon vehettek részt a munkavállalók” – folytatta Szakács-Módos Eszter, aki hozzátette, az ingyenes tüdőszűrés, az egészségügyi vizsgálatok és a testi állapotfelmérés volt a legnépszerűbb az odalátogatók körében. 

Az egész napos eseményen hatféle sportot próbálhattak ki a résztvevők, mint a jóga vagy a kick-box, de emellett masszázst is igénybe vehettek. Továbbá helyi vállalkozók egészséges és ízletes ételekkel kínálták egész nap a vendégeket. A délelőtt folyamán vendégül látták a Fradi Öregfiúk társaságát, akikkel a VELUX csapata egy izgalmas meccs keretein belül mérkőzött meg. A délutáni programok egyik vendége L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus volt, aki a stresszkezelés hatékony módszereiről tartott előadást. A gyermekek sem maradtak ki a programokból; részt vehettek személyiségfejlesztő foglalkozáson, valamint rajzverseny, ugrálóvár, íjászat és kutyabemutató is szerepelt a nekik szóló kínálatban. 

Az egészséges életmód mellett a környezettudatosság fontosságát is kiemelték a rendezvény során. ,,Újrahasznosítható evőeszközöket, tányérokat és poharakat használtunk, valamint számos praktikus tippet osztottunk meg a fenntarthatóbb mindennapokért. A fenntarthatóság népszerűsítése környezettudatosságra ösztönzi a munkavállalókat. Bemutatja, hogy milyen hatással vannak döntéseik a környezetre és hogyan alkalmazhatnak környezetbarát alternatívákat a munkahelyükön és otthonukban” – tette hozzá Szakács-Módos Eszter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában