Hitélet

2023.11.26. 09:01

Búcsúznak Paula nővértől

Szombaton búcsúztak családtagjai az idősotthon és a kollégium lakói, volt tanítványok és rendtársai a 93 éves korában elhunyt Ruttmayer Terézia Paulától. A rend győri újjászervezője, az idősotthon alapítója tevékenységével és hitével sokak életében hagyott nyomot.

Bella Violetta

Matkovics Mária Emerica elöljáró, az elhunyt rendtársa szobájában meséli, hogy az Úr megkímélte Ruttmayer Terézia Paulát az alcheimer elbutult kellemetlen szakaszától, kedves hálás teremtés volt idős korában is. Asztalán rózsafüzérjei mellett egy közös kép II. János Pál pápával, amint élénken magyaráz Paula nővérnek őszentsége. – Az angyali üdvözletet nagyon szerette, sok pásztorjátékot adatott elő a gyerekekkel. János prológusát is, az evangélium elején.

Húsz évig tanított Gyömöre, Gyarmat, Kajárpéc térségében. – Nagyszerű pedagógus volt, szerette a gyerekeket, de szigorú volt.- meséli Emerica nővér - Szeptemberben még elment Kajárpécre az iskola alapítás 230. évfordulójára. Elé állt egy hajdani tanítvány, hogy "tanárnéni úgy leszídott a Toldi Miklósért, hogy hiába vagyok Miklós nem tanultam meg". Akkor Paula azt mondta: "Igen? Akkor most megsimogatlak!" Nagyon megtapsolták!

65-ben még titokban tette le Pannonhalmán az első fogadalmát. Ahogy újra tere nyílt a vallási közösségeknek, a római főnöknő rá bízta az orsolyiták újjászervezését Budapesten, Sopronban, Győrben, Dombóváron, Egerben, Kisvárdán és még Nagyváradon is.

" Az Úr üdvözöljön téged fényében, és segítsen minket, akik még úton vagyunk!"- ezekkel a szavakkal búcsúznak rendtársai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában