Sors nyiss nekem tért

2023.11.24. 20:50

Bemutatták Petőfi Sándor életének krónikáját Hegyeshalomban - fotók

„Sors, nyiss nekem tért” címmel írt könyvet Petőfi Sándorról Osztovits Szabolcs, aki sok érdekességet mesélt az egyik leghíresebb költőnkről hegyeshalmi könyvbemutatóján.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium győri származású magyartanára már nyugdíjasként kezdett Petőfi Sándor életének mélyebb kutatásába.  Osztovits Szabolcs „Sors, nyiss nekem tért” címmel írta meg a fiatalon elhunyt költő életének krónikáját, s most azt Hegyeshalomban mutatta be. 

A helyi közösségi házban összegyűlt közönség sok érdekességet megtudhatott Petőfiről.

Osztovits Szabolcs érdeklődésünkre elmondta, hogy egy objektív képet igyekezett rajzolni Petőfiről, mint emberről, aki nem mindenben volt rokonszenves. Gazdag anyagból dolgozott, számos kiadványt antikváriumokból szerzett be. 

A nyugdíjas pedagógus kitért arra is, hogy hogyan lehetett egy szlovák anyanyelvű gyermekből a legnagyobb magyar költő, megdöntötte azt a tévhitet, miszerint szegény családból származott.

– Egy lektorom azt mondta, hogy ez a könyv egyetemistáknak, gimnazistáknak, magyartanároknak való, de én azt mondom, hogy mindenkinek – szögezte le a szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában