Kutyák és macskák sorsa

2023.11.28. 13:36

A rábaközi állatok védelmezője a bogyoszlói Rónai-Tóth Szabina

Vámos Annamária

Rónai-Tóth Szabina a kutyust a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület segítségével gazdásította.

A Rábaköz számtalan gazdátlan vagy sérült állatát mentik meg a szinte láthatatlan munkát végző állatvédők. A bogyoszlói származású Rónai-Tóth Szabina kiskora óta szívén viseli a kutyák és macskák sorsát szabadidejét és pénztárcáját nem kímélve, önkéntes módon. De mentett már egerészölyvet, vetési varjúkat, kölyökrókákat és számtalan madarat is. 

Több önkéntes áll mellette, mára már hét-nyolc civil segítő is tevékenykedik a Rábaközben. 

A 6000 állatbarát szemléletű emberből álló Állatbarátok Kapuvár és környéke Facebook-csoportjuk nagy szolgálatot tesz a térségben, rengeteg eltűnt állat hazajuttatásában, sorsának jobbra fordulásában segített már. 

Rónai-Tóth Szabina az önkéntes munka hatékonyabbá tétele érdekében 2017-ben csip- olvasót vásárolt, és létrehozta az egyedülálló Győr-Moson- Sopron vármegyei önkéntes csoportot, amiben az ezen eszközzel rendelkező személyek sorakoznak fel. A kéthavonta frissülő listában szerepelnek magánszemélyek, benzinkutak, önkormányzatok, üzletek, szervezetek, akik segítik az elkóborolt állatok gyors beazonosítását. 

Fogadott tőle állatokat a Győri Állatmenhely, a legtöbb segítséget a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete nyújtotta, és több állatvédő szervezettel áll kapcsolatban. 

Szabinától bárki kérhet kölcsön szállítóbokszot, szobakennelt, élve fogó ketrecet, illetve ha elviszik hozzá a talált kutyát, csipet olvas benne. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában