A jövő mesterei vetélkedtek

2023.10.20. 18:19

Szakmai verseny és pályaorientáció - Tanulók a győri iparkamarában - fotók

Hetedik alkalommal telt meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete pénteken „A jelen tanulója, a jövő mestere” programra látogató fiatalokkal. Az esemény egy szakmai verseny a kereskedelem és a turizmus-vendéglátás ágazatokban tanulók számára, és egyben egy pályaorientációs rendezvény az általános iskolás végzős korosztály számára, akiknek januárban nagy döntést kell hozniuk a jövőjükkel kapcsolatban.

Bella Violetta

A szakmai verseny egyben pályaorientációs esemény is az általános iskolák végzős diákjai számára. Fotó: Nagy Gábor

Idén a vármegye fürdői adtak feladatot: a pincéreknek egy képzeletbeli fürdőhöz csatlakozó szálloda svédasztalát kellett megálmodniuk, a szakácsok könnyen fogyasztható fürdőételeket alkottak, a kereskedelmi vonalon tanulók pedig wellnesscsomagokat állítottak össze. 

Jankó Ernő szakképzésért felelős elnökségi tag, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának tagja elmondta, ötvenhét diák mérette meg magát: cukrászok, pincérek, szakácsok, kereskedelmi értékesítők, webáruházi technikusok. 

– A kamara felelősséget érez a szakmáért és a jövőért. Úgy gondoljuk, hogy legyen megfelelő minőségű szakmai utánpótlás. Fontos az, hogy legyen minta, példakép valaki előtt. Mi azt szeretnénk, hogy a versenyzők példaképek legyenek a továbbtanulás előtt állóknak. Még ők is tanulók, de nincs nagy korosztálybeli különbség, és ha meglátják, milyen szépen dolgoznak, talán kedvet kapnak a szakma iránt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában