Háromhetes szakmai út

2023.10.27. 08:00

Milánói gyakorlaton jártak a mosonmagyaróvári bolyais diákok

Háromhetes milánói szakmai gyakorlaton járt a mosonmagyaróvári Bolyai-technikum 20 tanulója az Erasmus+ projektben.

Mészely Réka

A szakmai gyakorlat mellett kulturális programokkal is összekötötték a milánói látogatást a bolyais diákok.

Sikeresen lezárult a milánói Erasmus+ projekt, melyen ezúttal húsz bolyais diák vehetett részt. 

– A tapasztalatszerzés és a nyelvgyakorlat mellett a szakmai gyakorlat teljesítéséről Europass tanúsítványt is kaptak diákjaink. Ez előnyt jelent számukra majd a munkaerőpiacon. A pályázat több mint 42.000 eurós összege fedezte a diákok és a kísérő tanárok utazásának és ellátásának teljes költségét. A projekt megvalósítása során 11. évfolyamos informatika, logisztika szakos diákjaink a munkaerőpiaci lehetőségeiket tekintve értékes szakmai tapasztalatokat szereztek többek között a Dolphin, Ariestech szoftverfejlesztő cégeknél, valamint a CLO raktározási cégnél és az elegáns és exkluzív divatmárkákat forgalmazó Spazio Romanelli bemutatóteremben. Mindezt úgy, hogy közben az iskolában megszerzett nyelvtudásukat is gyakorolhatták nap mint nap, hiszen a projekt munkanyelve az angol volt – emelte ki érdeklődésünkre Bernáth Rita, a Bolyai-technikum igazgatója. 

A diákok kint tartózkodásuk alatt nemcsak szakmai ismeretekkel gazdagodhattak, hanem elsajátíthatták az olasz nagyvárosban szigorúan vett szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatát, valamint szabadidejükben számos kulturális élményben volt részük. A program részeként megszervezett két kulturális látogatáson kívül többek között megtekintették a milánói dómot, a közeli Comói-tó mindkét partját, a monzai Forma–1-es autóverseny-pályát, számos templomot és képtárat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában