Koncertek és jótékonyság

2023.10.06. 13:17

Lecsófesztivált rendeznek Nyúlon

Folytatódik a lecsó őrület a térségben. Szombaton Nyúlon Lecsófesztivált rendeznek. EA Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület a sportpályán lecsófőzéssel készül a családi napra. Négy csapat méri össze tudását, hogy a legjobbat ételt készítse el. Az alapanyagokat a szervezők biztosítják, aki viszont az alap lecsót megbolondítaná valamivel, legyen az kolbász, szalonna, tojás rizs, vagy bármi más azt titkos összetevőként hozzá teheti.

Kisalföld.hu

A nyúli civilek már megtartották a lecsófőzés főpróbáját. Buzásné Kata a csípősre esküszik. Kiss Rita és Stecina Krisztián kolbásszal és szalonnával bolondították meg a bográcsos lecsójukat. Fotó: Csapó Balázs

A nyúli civilek már megtartották már a bográcsozás főpróbáját a győri jótékonysági lecsófőzőn. Így biztos lesz a siker szombaton.

A kézműves és termelői vásár sem marad el. Emellett a gyerekeknek különböző foglalkozásokkal készülnek, lesz csillámtetkó, kipróbálhatják az óriás ugrálóvárat, illetve érkezik egy ifjú bűvész is a fesztiválra.

A helyi óvoda és bölcsőde szülői munkaközössége sütivásárral készül, így az édesszájúakat sem hagyják ki a jóból.

A Szemétből újat kreatív hulladékgazdálkodási verseny kiállítása és eredményhirdetése 14 órától kezdődik a sportpályánál, valamint a fenntartható nyúli kertek verseny győztesét is köszönteni fogják.

Kitelepül a nyúli lecsófesztiválra a  Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató is, akik mintegy 6000 állami gondoskodásban élő gyermekről gondoskodnak. Magyarországon jelenleg közel huszonháromezer gyermek nevelkedik gyermekvédelmi gondoskodásban. A Szent Ágota tagjai főként nevelőszülőknél élnek. A hálózat számára a családját vesztett gyermek az első, feladatuk, az hogy a nekik legjobban megfelelő elhelyezést biztosítsák, ezért van szükség minél több nevelőszülőre.

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás - erre szeretnék felhívni a figyelmet Nyúlon is. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy újra megtapasztalhassa az őt megillető, szeretetteljes törődést. Ezt a szép hivatást népszerűsítik a lecsófesztiválon, ahol kollégáiktól lehet érdeklődni a témával kapcsolatban.

A sportpálya lehetőséget teremt az önfeledt játékra, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Illetve együtt szurkolhatnak a falubeliek a focizó csapatoknak is.

A talpalávalót Farkas Kata és Kiss Attila húzza egész nap, este pedig különleges sztárvendég érkezik a községbe. Rakonczai Imre ad koncertet, a legkedveltebb feldolgozásokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában