Több mint száz gyertya

2023.10.27. 16:34

Isten éltesse Klári néni! 105 éves asszony születésnapját ünnepelték Sopronban - fotók

Szijjártó Jánosné október 28-án ünnepli 105. születésnapját. A soproni evangélikus szeretetházban található apartmanjában derűsen és meghatottan fogadta az őt köszöntő vendégeket, köztük Farkas Ciprián polgármestert, aki a virágcsokor mellett a miniszterelnök és az önkormányzat köszöntőlevelét is átadta.

Varga Henrietta

Szíjjártó Jánosné az ünnepi csokorral. Fotó: Máthé Daniella

Klári néni 95 éves korában, 10 évvel ezelőtt került az otthonba, ahova azért költözött a fővárosból, hogy Bécsben élő lányához közelebb legyen. Életkorához képest nagyon jó szellemi egészségnek örvend, kiváló a humorérzéke, erről árulkodik válasza is arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka? - Nagyon sokat kell dolgozni, azonkívül keveset kell enni, de azért néha pihenni is kell – foglalta össze.

A 105. születésnapját ünneplő asszonyt Sopron polgármestere, Farkas Ciprián is köszöntötte. Fotó: Máthé Daniella

A város legidősebb polgára ma is tevékeny, hét órakor indul a napja, sétál, amikor csak teheti, rádiót hallgat, tévét néz, főleg tudományos, ismeretterjesztő-sorozatokat. Szomorúan megjegyezte, hogy manapság folyton a háborúról hall, ami borzasztó és rendkívüli módon elkeseríti.

– Ha az emberek mindenhol intelligens vezetőket választanának, máshol is ugyan úgy béke lehetne, mint nálunk – osztotta meg gondolatait. - Én azt vallom, hogy a hétköznapokban is rendkívül fontos, hogy nyugalommal és szeretettel forduljunk embertársaink felé, mindig azt nézzük, hogy hol tudunk örömet okozni, hogyan tudunk békében együtt élni és egy esetleges nézeteltérést hogyan tudunk konfliktusok nélkül rendezni - tette hozzá.

És, hogy mit üzen a fiatal generációnak? - Éljétek meg a fiatalságotokat, legyetek törekvőek, szeressétek és tiszteljétek a szüleiteket és az időseket, tanuljatok szorgalommal, hogy a társadalom hasznára válhassatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában