Berliner Wine Trophy

2023.10.11. 18:52

Ismerjék meg az aranyérmes soproni biobort, amely nemzetközi elismerést zsebelt be - fotó

A Steigler Pincészet 2019-es megalapítása óta sikert sikerre halmoz az organikusan termelt boraival, amikkel rendszerint nemzetközi versenyeken öregbítik a Soproni borvidék hírnevét. Az idei Berliner Wine Trophy megmérettetésről ismét aranyérmet hoztak el a borászat kékfrankosával.

Papp Fanni

Az elismerést Lőrinczy Bálint, a Steigler Pincészet tulajdonosa és Varga Tamás vették át. Fotó: Winelovers

A Steigler Pincészet a közelmúltban két rangos elismerést is bezsebelt: az organikusan termesztett, 2020-as prémium kékfrankos aranyérmes lett a Berlinben rendezett nemzetközi versenyen, valamint a reduktív technológiával született 2022-es bio zöld veltelini a Winelovers Top 100 magyar borversenyen 21. helyezést ért el.

Mindezek mellett a legjobb zöld veltelini és a legjobb reduktív technológiával készült bor díját is elnyerte a Steigler Pincészet az utóbbi megmérettetésen.

 

– Büszkék vagyunk az elért eredményeinkre. Borászatunkban két fő fajtával foglalkozunk. A vörösborvonalon a kékfrankos a meghatározó, ami a Soproni borvidék fő fajtája is egyben. A fehérboroknál elsődleges a zöld veltelini, ami a korábbi években szintén szép sikereket ért el a berlini versenyen.

A kékfrankosból eddig két évjárat született, és mindkettő aranyérmes lett a Berliner Wine Trophy versenyen. A zöld veltelini sikere pedig külön öröm számunkra, hiszen a helyezésével magyar vörösborokat és tokaji aszúkat előzött meg bioborként – mondta el Varga Tamás, a Steigler Pincészet borásza.

Az elismerést Lőrinczy Bálint, a Steigler Pincészet tulajdonosa és Varga Tamás vették át. Fotó: Winelovers

Hozzátette, küldetésüknek tekintik a borvidékre jellemző fajták előtérbe helyezését és ezzel a Soproni borvidék egyediségének népszerűsítését. 
Varga Tamás a reduktív technológia rejtelmeibe is beavatott.

– A reduktív technológia azt jelenti, hogy a ki­­préselt fehér mustot zárt acéltartályban, hűtött körülmények között erjesztjük. Az eljárásnak köszönhetően a nedű megőrzi az elsődleges, friss gyümölcs­aromákat és azokat bor formában adja vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában