Szertelen nap

2023.10.13. 18:01

700 diák 8 helyszínen - A függőségekről tartottak prevenciós előadásokat Mosonmagyaróváron

A káros függőségek veszélyeire hívták fel több száz diák figyelmét a Szertelen nap keretében a Flesch Központban.

Mészely Réka

A szervezők logikai játszóházzal is készültek, készség-, képességfejlesztő játékok kipróbálásával a digitalizáció mellőzésére ösztönözték a fiatalokat.

Fotó: Kerekes István

A Flesch Központban immár régi hagyománya van annak, hogy a Szertelen nap keretében beszélnek a fiataloknak a drogok, alkohol káros hatásairól. Pénteken mintegy hétszáz diák vehetett részt a prevenciós előadásokon. 

Schnitzerné Samu Tímea szervező tájékoztatása szerint a térség majd minden iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos, valamint középiskolás tanulók. Nyolc helyszínen készültek számukra interaktív előadásokkal. 

Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója napjaink designer drogjairól beszélt, a Momentán Társulat az alkohol prevencióról mutatott be színházi előadást, dr. Zacher Gábor főorvos szintén drogprevenciós előadást tartott. Nagy Sándor testépítő, erőnléti edző a doppingmentes testépítésről, szteroidok és veszélyeiről számolt be. Csog Blanka klinikai szakpszichológus arra mutatott rá, hogyan húzzuk meg a határainkat. Kopf Katalin, a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona szakmai vezetője kapcsolati erőszak, emberkereskedelem, iskolán belüli bántalmazás témaköreire tért ki. A DrogPont képviselői, Tóth Krisztina és Hécz Klára Judit a témában filmet vetített és azt megbeszélték. A szervezők logikai játszóházzal is készültek, készség-, képességfejlesztő játékok kipróbálásával a digitalizáció mellőzésére ösztönözték a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában