Csúzli vakvezető lesz

2023.09.21. 10:41

Vakvezető kutya kiképzésére gyűjtött a Győri Lions Alapítvány - képek

Egy vakvezető kutya a szabadságot jelenti azoknak, akik nehezen tudnak kimozdulni és eligazodni a közlekedésben. Az ebek kiképzése több millió forintba kerül, ezért indított akciót a Győri Lions Alapítvány a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány számára.

Kisalföld.hu

Fotó: Győri Lions Alapítvány

A meghirdetett gyűjtés 2022-ben, a decemberi adventi borkínálással kezdődött. Célja a Baráthegyi alapítvány kiemelkedő szakmai munkájának támogatása és legalább egy vakvezető kutya kiképzés költségének összegyűjtése volt. Döncző Zoltán a Győri Lions Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette, hogy az akció sikeresen lezárult. A Baráthegyi Kutya Iskola pedig már ki is választotta a képzésre szánt kiskutyát. Az iskola kölyöknevelő programjában Csúzli lesz az első vakvezető kutyus az Első Győri Lions Klub támogatásában.

Csúzli kutyus kölyöknevelője és családja Százhalombattán él, ő már a kilencedik nevelt kutyájuk. A három hónapos fiú kutyus kedves és vidám, könnyen tanul. Koránál fogva még igazi felfedező, de szépen fejlődik, és jól viselkedik otthon és a nevelő munkahelyén is.

A kölyöknevelő családban Dóri maga is vakvezető kutyával közlekedő látássérült. Így nagy tapasztalattal rendelkeznek, ők a legkitartóbb önkéntes kölyöknevelői a Baráthegyi alapítványnak. És mivel Dórinak van egy képzett vakvezető kutyája Fidzsi, így a kis tanuló jó példát láthat maga előtt. Az Első Győri Lions Club és a Győri Lions Alapítvány köszönetet mond mindazoknak, akik forintjaikkal segítették valóra váltani egy látássérült álmát, hiszen jóval többen vannak a rászorulók, mint a vakvezetésre alkalmas, képzett kutyusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában