Kétkeréken a hagyományok útján

2023.09.01. 09:17

Tekerj a Zöldbe! Győr- Pannonhalma- Écs- Nyúl- Győrújbarát

Szeptember 2-án a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával Győrből ismét elindul egy hobbikerékpáros csapat, hogy felfedezzen és egy kicsit demonstráljon… A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre még várják a régi túrabarátokat és a lelkes új jelentkezőket.

Kisalföld.hu

A túrára indulók szeptember 2-án reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. A szervezők város déli oldala felől érkezőknek csatlakozási lehetőséget biztosítanak az új pannonhalmi kerékpárút kezdő szakaszán.

Pannonhalma reggelivel vár

- A program első állomása a Pannonhalma főterénél található Pedro Pékség lesz, ahol egy kellemes reggelire látnak vendégül bennünket - mondta mondta Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpárosklub Győri Területi Szervezetének vezetője, a Hobbikerékpárosok Klubjának elnöke, túra főszervezője. - Ezt követően a főtéren egy kis irodalmi-történelmi barangolást teszünk a csapattal tartó Molnár Zsolt színművész közreműködésével.

A csapat Győr irányába fordulva Écsen és Nyúlon megismerkedhet a falvak egy-egy nevezetességével, majd Győrújbarátnak veszi az irányt.

A program banzájba torkollik

Győrújbaráton a bringásoknak módjuk lesz megtekinteni a település híres-neves „régi” iskoláját, megismerni történetét. Ezt követően a patinás helyi Vaskakas Sörház tradícióival, ízeivel barátkozhatnak meg. Ebédre egy nagyszerű esemény helyszínére kaptak meghívást, ami nem kisebb, mint a tradicionális, helyi hagyományokat felvonultató baráti „Bográcsos Banzáj”. Ezen évről-évre számos lelkes csapat mutatja be főzőtudományát, de számos egyéb program, és neves fellépők is színesítik a programot. Minden jel arra mutat, hogy kerekezők nagyszerű hangulatra, ínycsiklandozó illatokra fognak begurulni. A hazaindulás pedig innen kezdve teljesen képlékeny lesz.

Kell az út, ami összeköt!

- Soron következő közösségi túránkkal nem csupán a Győr környéki értékeket szeretnénk közelebbről megismertetni, de a kiépített, biztonságos kerékpárutak szükségességére (egyes szakaszokon lévő hiányára) is fel kívánjuk hívni a figyelmet-– Közös érdekünk tehát, hogy minél többen legyünk ezen a rendezvényen, és rámutassunk a Győr-Győrújbarát útszakasz kerékpáros megközelítésének veszélyeire, egy kiépítendő bringaút égető szükségességére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában