Gyűjtés, ápolás

2023.09.06. 11:28

Népzenészek találkoztak Szilban

Népzenei találkozót szervezett a szili Linkószer Citerazenekar. A rendezvényen részt vevő zenekarok és dalosok célul tűzték ki a gazdag és sokszínű magyar népdalkincs gyűjtését, ápolását és továbbadását.

Kisalföld.hu

A Linkószer Citerazenekar szervezte meg a népzenei találkozót. Fotó: Tóth I.

– Szilban békében, jókedvvel zenélhettek a muzsikusok. Az ilyen találkozók közösségformáló erőt is jelentenek. Ünneplőbe öltöztetik a lelket, bearanyozzák a hétköznapokat. Ömlött a zene, ömlött a dal és ömlött az emberség a hangszerekből és a dalos ajkakból – fogalmazták meg a sziliak a találkozóval kapcsolatos gondolataikat. 

A házigazdák a szili Vadvirág Dalkört, a rábaszentmihályi Mákvirágok Citerazenekart, az Egyedi Férfi Dalkört, a Bogyoszlói Férfi Dalkört, a kenyeri Rábamenti Citerazenekart, a gyórói Férfi Dalárdát, a Vaszari Dalkört, az ősi Vadrózsa Citerazenekart, a nyárasdi Lámpás Citerazenekart látták vendégül. 

A résztvevők megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Kajos László tanár úrról, aki a Linkószer zenekar művészeti vezetője volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában