Igazi piaci hangulat

2023.09.01. 13:17

Megnyitott a soproni piac - Új helyen, a megszokott kínálattal - Fotók

Megkezdődött a soproni vásárcsarnok felújítása, ezért szeptember 1-jétől az Újteleki utcában ideiglenesen kialakított piactér hétfőtől-szombatig várja a vásárlókat. A várhatóan tavasszal elkészülő, korszerű és megszépült vásártérrel a helyiek régi vágya válik valóra.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

A beruházás során a Lackner Kristóf utca felé néző északi épülettömb helyére, a nyugati tömbhöz csatlakoztatva új épületrész épül. Lefedik a jelenlegi piacteret, új burkolatot és elárusítópultokat is kap a vásártér. A munkálatok megkezdése előtt azonban egy ideiglenes piacteret alakítottak ki, melyet pénteken adtak át a vásárlóknak. 

Az átmeneti helyszín az Újteleki utca elején egy telek megnyitásával jött lére, a közelben buszmegálló is található. A területen biztosított a közmű, az elárusító konténerek mellett pedig mobil illemhelyeket is telepítettek.  Az ideiglenes vásártéren igazi piaci hangulat fogadja a látogatókat, minden megtalálható, amit a régi vásárcsarnokban megszokhattak. Az új helyen is ismerős termelőktől vásárolhatnak friss tojást, húst, zöldséget, gyümölcsöt, sajtot. A kihelyezett konténerek többsége árusító ablakkal rendelkezik és van néhány stand is, ahol vásárolhatnak. 

- Immár nyolc éve árusítok kecske-, tehén,- és juhsajtot valamint tejterméket - mondta el lapunknak Csőszi Attila, akit a városban mindenki csak sajtos Attilaként ismer. Az Alföldről, Kecskemétről járok minden héten Sopronba, állandó vásárlóim vannak. Ahhoz, hogy legyen egy szép piacunk, el kell viselnünk, hogy nem a vásárcsarnokban, hanem átmeneti helyen vagyunk, de úgy látom, hogy a vevők gyorsan kiismerték magukat és megtalálják a számukra kedves termelőket és termékeket - tette hozzá.

Horváth Csabáné rendszeres piacra járó, közel harminc éve állandó vásárló. Elmondta, hogy örül annak, hogy hamarosan egy megszépült piaci környezet várja és azt, hogy az új helyen is megtalálja azokat az árukat, amelyeket a korábbi években megszeretett. 

Képalá: Az ideiglenes vásártéren is igazi piaci hangulat fogadja a vásárlókat Fotó: Máthé Daniella

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában