A zene az kell

2023.09.27. 17:51

Megénekeltették a belvárost a győri Kossuth-iskolások és vendégeik - Fotók, videó

Ha a világot nem is, a belvárosi járókelőket sikerült megállítani egy kis dúdolásra, tapsra, ritmusra.

Bella Violetta

Fotó: Rákóczy Ádám

A 150. jubileumi tanévét kezdte meg a győri Kossuth Lajos Általános Iskola. Ebből az alkalomból, hagyományteremtő szándékkal fakadtak dalra a Belvárosban az intézmény diákjai és azoknak az iskoláknak a tanulói, akik elfogadták a meghívásukat. Vastapssal jutalmazta a közönség az előadásaikat a Baross Gábor úton, a belvárosi könyvtár épülete előtt szerdán.

– Mennyi minden változott a százötven év alatt, kapkodjuk a fejünket! Mi a dolgunk ebben a rohanó világban? – tette fel a kérdést köszöntő beszédében Papp Gyöngyi, az intézmény igazgatója, amire meg is adta a választ: az, hogy a gyerekek olyan világban nőjenek fel, amely értéket teremt és mosolyt csal az arcunkra! – Ezen a rendezvényen szeretnénk megállítani kicsit ezt a rohanó világot és visszahozni a közös éneklés örömét!

Az igazgató megköszönte, hogy az idő rövidsége ellenére a meghívásukat sok intézmény elfogadta és készült produkcióval. Úgy fogalmazott, az esélyegyenlőség, és integráció hírvivői a fellépő csoportok, amelyek a társadalmi előítéletek ellen is küzdenek. – Mi lenne jobb terep erre, mint a zene, ahol mindenki egyenlő? Van hangunk, és azt hallatni szeretnénk. Együtt, közösen, a gyermekek örömén keresztül!

– Elfogultsággal tudok csak beszélni erről az iskoláról, hiszen amikor 110 éves volt, én is kossuthos voltam. Ezer dolgot tanultam ott, nagyon jó mestereim voltak – mesélte Szeles Szabolcs alpolgármester, aki azt mondta, hogy a városi kötődése és erős identitása tudta megtartani az intézményt a nehezebb időszakokban. Kiemelte: nagyon értő pedagógusok dolgoznak itt, akik munkája országosan is értékelhető. Kedden éppen két kossuthos pedagógusnak ítélte oda a közgyűlés az Újváros városrész szolgálatáért díjat.

 Az iskolák tehetséggondozó csoportjai egészen délután négy óráig követték egymást a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában