Igazi ínyenceknek

2023.09.03. 15:00

III. Győri Halnapok szeptemberben a Radó-szigeten

Már csak pár hét van hátra az immár tradicionálisnak tekinthető III. Győri Halnapokig. A szervezők ebben az esztendőben még több kulináris élvezetet, még színesebb programot, igazi showt ígérnek. A rendezvénynek ezúttal is a győri belváros varázslatos atmoszférájú szigete, a Radó ad otthont.

Kisalföld.hu

Képünk a 2022-es győri halnapokon készültek.

Forrás: Kisalföld Archív

A rendezvény szervezői valóban mindent elkövetnek, hogy a halbarátok, illetve a társasági események kedvelői az ország minden tájáról felkeressék ezt a kuriózumnak számító háromnapos halünnepet. A részletekről a Halnapok fő szervezőjét, Tömböly Tamást kérdeztük.

Mi is az a Gasztrokulturális Élményprogram?  

- Általában minden rendezvényünkre jellemző, hogy szeretnénk maximálisan kiszolgálni a közönség igényeit – mondta a főszervező. – A kulináris élvezeteknek - finom étkekben és nagyszerű italokban egyaránt - ezúttal is a legszélesebb spektrumát igyekszünk bemutatni. A látványkonyhák világán át a minden korosztályt megmozgató előadóművészeken keresztül a Radó árnyas lombjain át, az esti hangulatvilágításig mindenben vendégeink kedvét, szórakoztatását keressük. Mindent elkövetünk tehát, hogy rászolgáljunk a „gasztrokulturális élményprogram” jelzőre.

Mi szem-szájnak ingere

A szervező megjegyezte, hogy a háromnapos eseményen Magyarország különböző pontjairól érkező kiváló éttermek kínálják különleges, tájegységükre jellemző halételeiket. Az ínyencek megkóstolhatják többek között a szegedi, a balatoni, a szigetközi és a bajai halászlét. Ismét sláger lehet a halburger, a harcsacsinta, de a helyben nyújtott kézműves rétes is komoly sikerre számíthat.

Élőzenés produkciók mindegyik napon

A rendezvény három napján olyan előadók szolgáltatnak kiváló hátteret a halétkek élvezetéhez, mint a, Szórádi Árpád nótaénekes, Molnár Ágnes és Mészáros Tamás „Édeskettese”, Kosáry Judit és Sebestyén Tamás „Délibábos Hortobágyon” produkciója, Mohácsi Attila, a Crazy Mondays, a Rockműhely, a Candy Men Duó, a Váray Akusztik, vagy a TRIÁSZ Együttes. Esténként DJ Giga mixeli a latin hangulatot, a gyerekek szórakoztatásáról pedig az Alma Együttes és a Belvárosi Betyárok fognak gondoskodni.

Már csak a jó idő hiányzik

- A program mostanra teljesen összeállt, és mindannyian nagyon várjuk a III. Győri Halnapokat - fűzte hozzá Tömböly Tamás. - Idén remélhetőleg az időjárás is jobban kegyeibe foglal bennünket, így bízom benne, hogy nagyon sok halbarát, idős, fiatal és család tisztel meg bennünket figyelmével. Az előzetes becslések szerint a tízezer fölötti látogatószám sem volna meglepő. Reményeink szerint olyan élményt nyújthatunk idei látogatóinknak, hogy hamarosan elkezdhetjük tervezni a IV. Győri Halnapok programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában